За разлика от други централни банки обаче, RBA изглежда няма

...
За разлика от други централни банки обаче, RBA изглежда няма
Коментари Харесай

Криптовалутите притесняват Австралийската централна банка

За разлика от други централни банки обаче, RBA наподобява няма терзания по отношение на разплащанията посредством криптовалути

© В© Daniel Munoz / Reuters Още по тематиката
Българската Trading 212 навлиза сполучливо в търговията с криптовалути

Цената на Bitcoin доближи нов връх
30 окт 2017
Bitcoin обществото чака отделянето на нова валута

Bitcoin Gold към момента не се търгува на огромните тържища, само че слага въпроси
26 окт 2017
Русия направи първи крачки към правна рамка за криптовалутите

Президентът Владимир Путин издаде заповед за нови регулации при потребление на технологията
25 окт 2017 Австралисйката централна банка (RBA; Reserve Bank of Australia) адресира възходящата известност на криптовалутите пред Народното събрание на страната, написа CryptoCoinNews. Подобно на доста други централни банки по света, RBA също е обезпокоена от прекомерно бързо растящата известност на криптовалутите и опцията доста хора да се окажат излъгани. По-рано през октомври сходни терзания бяха изразени и от офиса на Централната банка на Филипините, само че дружно с това от азиатската страна признаха и " големите преимущества на виртуалните валути като Bitcoin, които са бързи и комфортни ".

Пред камарата на представителите в австралийския парламент Тони Ричардс, шеф по разплащанията в централната банка, разяснява още, че институцията взима поради големия интерес освен на хората, само че и на самия парламент към криптовалутите. За разлика от други централни банки обаче, RBA наподобява няма терзания по отношение на разплащанията посредством криптовалути. " Що се отнася до нашата политика за разплащания, цифровите валути не съставляват проблем от регулаторна позиция ", разяснява Ричардс. Този колорит в политиката е голям контрастност по отношение на Индонезия и Виетнам, където криптовалутите са неразрешени като метод на разплащане.

Хедж фондът, който откри Bitcoin

Хедж фондовете са разкрили нов метод да усилят цената на активите си – даже и този метод да е меко казано опасен. Такава е историята на Бил Милър, разказана от Wall Street Journal. Милър, някогашен управител в Legg Mason Value Trust, е един от сполучливите финансови мениджъри до 2008 година, когато губи над половината от положението си поради финансовата рецесия. Сега Милър, отпред на Miller Value Partners, която управлявяа активи за 2.3 милиарда $, е намерил нов метод да вдигне цената на един от подфондовете си MVP1 със 72%. Тайната, несъмнено, се крие в бурния растеж на Bitcoin.

Към момента 30% от активите на MVP1 са вложени в Bitcoin. Когато Милър купува криптовалутата, тя е с цена 350 $. В момента един Bitcoin се търгува за над 6100 $. Мениджърът обаче не счита да конвертира още активи в него и самичък признава, че рискът с Bitcoin е просто опит, тъй като никой не може да бъде сигурен за бъдещето на криптовалутата. " Bitcoin има пазарна капитализация над тази на множеството компании поотделно от S&P 500, само че въпреки всичко има огромен риск да се провали. Не знам какво ще се случи. Никой не знае, без значение какъв брой ви убеждава ", написа Милър в писмо към клиентите си.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР