За пръв път космически кораб ще се опита да удари

...
За пръв път космически кораб ще се опита да удари
Коментари Харесай

Космически кораб ще опита да отклони астероид от траекторията му

За пръв път галактически транспортен съд ще се опита да удари метеорит, с цел да промени скоростта и траекторията му. Това е планувано да се случи в понеделник, 26 септември. 

НАСА е на път да извърши задача по отклоняването на дребен метеорит от неговата траектория. Това ще стане посредством изстрелване на галактическия транспортен съд Дарт, който ще се насочи към небесното тяло на 26 септември със скорост от 14 000 благи в час. Ударът би трябвало да е задоволително мощен, с цел да тласне метеорита в малко по-тясна орбита към съпътстващата го галактическа канара.

Това е пръв по рода си опит от вида „ избавяне на света “.

 
Защитата на планетата е като науката за Земята и галактическото време. Това е една от тези области на науката, които могат да имат влияние върху обществото. Погледнете типа на заканите, които пораждат пред нас всеки ден. В момента това, което се случва с нашата Земя, явно е по-голяма опасност за вашия и моя живот. Трябва да имаме подготвеност да се защитим от закани от дълбокия Космос, тъй като те са действителни.
Томас Цурбухен – асоцииран админ на задача „ Дарт “ 

Ако пробата се окаже сполучлив, възможностите да се преборим с евентуален астероид-убиец, насочил се към нашата планета, ще набъбнат. Мисията „ Дарт “ започва предишния ноември, а инвестицията е в размер на 325 милиона $.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР