За повечето от нас модерната наука изглежда нещо неразбираемо и

...
За повечето от нас модерната наука изглежда нещо неразбираемо и
Коментари Харесай

10 научни феномена, които остават мистерия до ден днешен

За множеството от нас модерната просвета наподобява нещо неясно и плашещо. Нещо, което е във властта на хора, които имат способността да манипулират и изследват природата с надали не вълшебен средства.

Не бива обаче да забравяме, че надалеч не всичко е известно на науката (колкото и всесилен инструмент да е тя) и че има въпроси, на които учените също не могат да дадат съответен отговор, както не бихме могли и ние с вас.

В идващите редове ви представяме някои от най-забележителните естествени явления, които остават неразбираеми за откривателите. За момента.

1. Поясът на Кайпер. В края на Слънчевата ни система е ситуиран пояс от комети и метеорити, прочут на науката като пояс на Кайпер. Анализи демонстрират, че количеството обекти в астероидния пояс понижава сензитивно с времето. Едно от по-невероятните пояснения е, че феноменът се дължи на съществуването на мистериозна планета Х, обикаляща в този далечен от нас район, която с гравитацията си „ обира “ отломките от пояса.

2. Плацебо резултатът. Показва какъв брой едва към момента познаваме човешката душeвност и силата на мозъка да управлява тялото. Плацебо резултатът показва по какъв начин в доста от случаите използването на очевидно неефективни способи на лекуване, като да вземем за пример даването на захарни хапчета, може да усъвършенства положението на пациента не по-малко от същинското лекарство.

Единственото изискване е самият пациент да не знае, че е „ лекуван “ с несъществуващо лекарство и да бъде уверен в успеваемостта на лекуването. Учените допускат, че плацебо резултатът е всъщност биохимичен, само че неговият произход за момента е незнаен.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР