За последните десет години населението на областите Враца, Плевен, Габрово,

...
За последните десет години населението на областите Враца, Плевен, Габрово,
Коментари Харесай

Застаряващото население и липсата на транспорт обричат Северозапада

За последните 10 години популацията на областите Враца, Плевен, Габрово, Монтана и Ловеч е намаляло с една пета. Липсата на транспортна съгласуваност и застаряващото население забавят икономическия напредък на Северна България. Оценките се съдържат в разбор на Института за пазарна стопанска система, който търси вероятностите за развиване пред районите на север.

Като водеща стопанска система на север изпъква във Варна и се подрежда трета в страната след София и Пловдив. При съществуването на построена пътна инфраструктура, Варна би могла да сътвори капацитет за напредък и развиване на целия Северен и Северен централен район, считат от ИПИ, представени от Българското национално радио.

В най-бедния Северозападен регион по множеството индикатори се откроява Враца, само че това е поради АЕЦ Козлодуй.

Информационно-комуникационните технологии там през последните години също се развиват добре.

Плевен обаче е с капацитета на център, който може да сплоти този район, само че към момента не съумява да го осъществя.

„ Периферията на столицата се осъществя сносно в последните години и изключително в промишлен проект и най-вероятно, в случай че има някакъв път за смяна в Северозапада, тя стъпва през тази по-добра обязаност със столица. Най-вероятно Враца би следвало да води тези процеси и като обичаи, и като настоящо положение на стопанската система “ сподели Петър Ганев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР