“За последните 50-60 години здравеопазването в Япония значително се промени

...
“За последните 50-60 години здравеопазването в Япония значително се промени
Коментари Харесай

Д-р Хидетоши Ендо посочи петте най-важни фактора за прочутото дълголетие на японците

“За последните 50-60 години опазването на здравето в Япония доста се промени - споделя доктор Хидетоши Ендо, шеф на Националния център по гериатрия и геронтология в Япония. - И това разреши Япония да се трансформира в първата страна в света по брой дълголетници.

Най-важното е високото богатство на жителите. Преди 10 години Япония имаше най-високото равнище на самоубийства измежду възрастните хора. В същото време се появиха разнообразни геронтологични центрове, започнахме да обръщаме доста по-голямо внимание на възрастните хора над 70 години. Освен това стартира да се трансформира и системата на опазване на здравето.”

1. Понижи се смъртността от рак на стомаха. У нас още през 1972 година се одобри закон за наложителни медицински проучвания за всички възрасти, включително и тези над 65 година Започнахме да разбираме проблемите на нашите жители и да вземаме профилактични ограничения.

Така да вземем за пример през 1981 година преди всичко измежду аргументите за смъртност беше ракът на стомаха. Дадохме си сметка, че това е обвързвано с прекомерното увлечение на японците към горещата храна. Когато започнахме да предлагаме да не се използва прекомерно гореща храна , смъртността от този тип рак понижа. А през 2006 година приехме закон за битката с рака. Ние организираме обширни ендоскопски проучвания, с цел да открием рак в ранни стадии.

Кои са останалите 4 най-важни фактора за фамозното дългоденствие на японците четете в Zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР