За последен път милиони турци прекараха неделния ден под локдаун,

...
За последен път милиони турци прекараха неделния ден под локдаун,
Коментари Харесай

За последен път се случи това в Турция

За финален път милиони турци прекараха неделния ден под локдаун, написа турското издание „ Хюриет дейли нюз”. Причината е, че тази седмица управляващите подвигат ограничаващите ограничения, наложени поради коронавирусната пандемия.

Вследствие на повишаването на инфекциите с COVID-19, които доближиха над 60 000 инфектирани през април, държавното управление наложи локдаун в цялата страна. В момента обаче броят на инфекциите доста е намалял и държавното управление взе решение на последователно нормализиране на обстановката.

В южната ни съседка бе натрапен вечерен час от 22:00 ч. до 05:00 ч. сутринта в делничните дни и в събота, а в неделя имаше възбрана за излизане. Но всички тези ограничавания ще бъдат отстранени, а също така ще бъде позволено и пътуването сред градовете. От 1 юли се отстраняват строгите ограничаващи ограничения.

Фазата на нормализиране е съпроводена от бързи темпове на имунизация. Само за месец юни са били сложени 16,4 милиона ваксини. Според данни на здравното министерство към днешна дата повече от 32 милиона души са получили първата доза от COVID-ваксините, до момента в който близо 15 милиона души са изцяло имунизирани. Турция може да отстрани наложителното предписание за носене на маска през септември, в случай че задоволителен брой хора са имунизирани, съобщи министърът на опазването на здравето Фахреттин Коджа. От началото на пандемията в Турция са регистрирани 5,4 милиона инфекции и 49 000 смъртни случаи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР