За поредна година България е домакин на съвместна българо-британска подготовка,

...
За поредна година България е домакин на съвместна българо-британска подготовка,
Коментари Харесай

България е домакин на българо-британско военно учение

За поредна година България е хазаин на взаимна българо-британска подготовка, в която вземат участие военнослужещи от Съвместното командване на специфичните интервенции (СКСО). Това оповестиха от пресцентъра на СКСО. През първия стадий, който приключи на 5 ноември, бяха извършени занятия по военно-медицинска подготовка (ВМП) с присъединяване на новоназначени бойни санитари от групите „ Специални сили “ на СКСО и от Специализирания отряд за битка с тероризма към Министерство на вътрешните работи.

Военнослужещите получиха познания и умения в дейности за обезопасяване и евакуиране на потърпевши на безвредно място, оказване на първа здравна помощ, включваща животоспасяващи процедури като кръвоспиране и възобновяване на дишането; обезопасяване и превозване на потърпевши до място за евакуация, където се прави второстепенен обзор, отнасяне на пострадванията и подготовка за транспортиране; евакуация до най-близкото болнично заведение, където може да се окаже профилирана здравна помощ.

По време на този вид подготовка бяха основани обстановки, оптимално близки до действителните, с потреблението на профилирани манекени, а също и с присъединяване на особено наети и готови хора, които реагираха на дейностите на обучаемите, оказващи здравна помощ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР