За пореден случай на дете зад волана на автомобил разказа

...
За пореден случай на дете зад волана на автомобил разказа
Коментари Харесай

Мъжът, който даде на 11-годишния си внук да кара, заплашил полицаите, че ще бъдат уволнени

За следващ случай на дете зад кормилото на автомобил описа БТВ. Този път историята е от Първомай, където дядо е дал на внука си да кара. Той е бил до детето, а когато е спрян от служители на реда, се нахвърлил върху тях с обиди и закани. Инцидентът е от обедните часове в сряда. Детето е на 11 години. Жельо Парушев, шеф на охранителна полиция в РУ-Първомай, описа версията на органите на реда:

" Случаят става на 3 януари, когато патрул на районното в Първомай при рутинната си активност в градската част на улица засича автомобил, който е ръководен от очевидно малолетно лице. Пристъпват чиновниците за инспекция, а на предна дясна седалка е бил негов родственик, очевидно на възраст към 55 години. Започват инспекция на автомобила и документите. Първоначално пълнолетното лице отхвърля да даде документите, в следствие ги дава. След като му е разяснено от чиновниците на районното ръководство, че е направил административно нарушаване, за което се планува административно наказване и дерегистриране на автомобила, лицето демонстрира експанзия - стартира да излиза от автомобила, да се пробва да издърпва документите от служителя. Започва да заплашва чиновниците, че няма да са на работа, т.е. че ще бъдат уволнени. Имало е опит за посегателство към единия чиновник, като не е съумял да го удари и дейностите му са прекратени от двамата чиновници. Опитал се е да попречи за свалянето на табелите, откакто е схванал, че автомобилът се дерегистрира.

Към момента данните са, че малолетното лице е желало просто да си достави наслаждение някакво и дядото му е дал колата ".

От БТВ прецизират, че мъжът е арестуван. Предвижда се дерегистрация на автомобила за период от 6 месеца до 1 година, а за експанзията към чиновниците се планува до пет години затвор. От медията прибавят, че дядото има предходни престъпни регистрации и присъди.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР