За плодовете знаем, че са полезни и трябва да ги

...
За плодовете знаем, че са полезни и трябва да ги
Коментари Харесай

Плодовата салата - полезният десерт, който ни прави щастливи!

За плодовете знаем, че са потребни и би трябвало да ги ядем, с цел да сме здрави. Но това надалеч не е единственото предимство на плодовете. Те са източник на сладости. Какво ще рече това? С наличната в тях фруктоза те са натурален източник за организма на захари.

И също така, когато човек желае да си достави наслаждение и да поглези сетивата си, може да отдели известно време да съчетае обичаните си плодове, да ги гарнира със сметана, дребни вкусни бонбони, късчета черен шоколад и ядки и да се получи неповторима плодова салата.

Невероятно е по какъв начин сходна композиция може незабавно да те зареди с ендорфин, допамин, серотонин, окситоцин и взрив - изпълваш се с благополучие. Успял си да събудиш хормоните на щастието и да се почувстваш друго, да излезеш от коловоза на всекидневието си и да помечтаеш за времената, през които за гръцките богове е било всекидневие да се гощават с мощни дози благополучие под формата на селектирани плодове в огромни купи в комбиниране с всевъзможни късчета дребни вкусни и потребни сладки неща.

 Плодови салати

Изобилието на усети в плодовата салата би трябвало да ни изпълва с благотворителност и благосъстояние на усещания и усети. Образите на митичните богове и герои са пресъздадени в многочислени сюжети, само че в огромна си част те включват най-вече хора с плодове в ръка, във време, в което е нямало потребност да се трудят, а единственият ангажимент им е бил да се насладят на предоставената им храна.

Тази позиция е доста значима при забързаното през днешния ден всекидневие - каквото и да вършиме, отделете му време и внимание. Не яжте на крайник, не яжте, с цел да сте яли, доставете си 10 минути наслаждение, с цел да се насладите на хапката си.

В една хапка от плодовата салата вие можете по едно и също време да усетите нежния усет на сметаната, трапчивият усет на крушата, мекия досег на банана, мощният конфликт с шоколада.

 Плодовата салата

Обикновеният ден в офиса или у дома може за момент да се преобрази в чудно сладко странствуване. И още веднъж, в случай че се върнем към боговете и героите, дано се сетим за един с наднормено тегло. Е, опитахме се, само че няма - яденето на плодове и съответно на плодова салата подкрепя метаболизма на организма и спомага за балансиране на тежестта.

Идва лято, а с него и изобилието от пресни и свежи плодове. Възползвайте се, доставяйте си дребна хранителна магия всеки ден. Хубавото не омръзва!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР