За първото тримесечие на тази година Нестле България отчита 4.3%

...
Коментари Харесай

"Нестле България" отчита 4.3% ръст на приходите за първото тримесечие

За първото тримесечие на тази година " Нестле България " регистрира 4.3% растеж на приходите, които доближават 60 млн. лева Очакванията за полугодието са за покачване с 5-6%, заяви на онлайн конференция изпълнителният шеф на компанията Петър Стоилов.

Планираните за тази година вложения надвишават 22 млн. лева Над 89% от тях са планувани за разширение и модернизиране на фабриката за шоколадови артикули и бисквити в София. Допълнителни 18 млн. лева са предопределени за поддръжка на фирмените марки, а 800 хиляди лева са непланираните вложения за работа в безвредна среда.
Ковид година
Продажбите на " Нестле България " за 2020 година означават алегоричен растеж от 1.1% и доближават 266 млн. лева " През предходната година промишлеността за храни и питиета като цяло остана резистентна макар невероятната коронавирус обстановка ", заключи Петър Стоилов. По думите му пандемията е откроила няколко трендове, с които промишлеността би трябвало да се преценява: засилващо се онлайн извършване на покупки на артикули и услуги, отдалечена работа, водеща до увеличена консумация на храни и питиета в дома, повишено значение на дребните квартални магазини.

Извънредната обстановка е оказала отрицателно въздействие върху експорта, а неработещите заведения (5 от 12 месеца) и работата от вкъщи са довели до спад в продажбите на обособени категории и изключително на артикули за незабавна консумация, разяснява Петър Стоилов.

Въпреки пандемията " Нестле България " резервира лидерските си позиции на пазара на кафе (67.7% дял в стойност), при храните за домашни любимци (27.4%), кулинарните артикули (53.7%) и зърнените закуски (28.7%). Компанията е на четвърто място при шоколадовите произведения (11.4%).
Експорт за над 35 страни
В България " Нестле " работи от 1994 година В софийската фабрика се създават 791 продукта. От 2007 година тя е определена за един от трите центъра за произвеждане на Kit-Kat на континента (останалите два са в Хамбург - Германия, и Йорк - Великобритания).
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР