За първото място на изборите на 2 октомври се борят

...
За първото място на изборите на 2 октомври се борят
Коментари Харесай

3 партии се борят за първото място, специалист с горещ анализ

За първото място на изборите на 2 октомври се борят 3 партии. Това съобщи антропологът доцент Алексей Пампоров в ефира на България Он Еър.

" В момента наподобява, че няма доста огромна разлика сред първия и втория. Потенциал имат най-малко три обединения да са първи - ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Продължаваме промяната ". Движение за права и свободи бяха извънредно пасивни на последните избори. Регионите, в които те печелят нормално доста гласове, бяха с най-ниската изборна интензивност. Те имаха акция, която беше ориентирана към гласовете от чужбина и съумяха да усилят резултата си в чужбина с 10 хиляди гласа. Тоест опитът, който си направиха на последните избори, беше сполучлив, в този момент ще забележим какво им е желанието ", обясни доц. Пампоров.

Според антрополога около 30% от хората, които постоянно гласоподават, вземат решение за кого ще дадат гласа си в последния миг, т.е. не можем да кажем, че има устойчиво болшинство. 

" Червените линии нормално се чертаят с молив в българската политика. При една подобаваща гумичка те биват заличавани. Това към този момент го гледахме при предходните избори. При гумичките национално избавление, икономическа рецесия и национална злополука могат да бъдат заличени всевъзможни червени линии ", сподели доцент Пампоров.

Антропологът означи, че изборната интензивност е доста по-голяма в сравнение с се регистрира, което се е видяло при преброяването на популацията и би трябвало да се премисли методът, по който се гласоподава и се счита изборната интензивност.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР