За първи път в София ще се проведе квалификационен фестивал

...
За първи път в София ще се проведе квалификационен фестивал
Коментари Харесай

Квалификационен фестивал по спортни танци ще се проведе в София на 4 март

За първи път в София ще се организира квалификационен фестивал по спортни танци за установяване на представителните двойки за Световни и Европейски шампионати през 2023 година. Събитието ще се състои в Гранд хотел " Астория " на 4 март от 15.30 часа.

Най-добрите танцови дуети ще спорят за място във финалната тройка, която дава право на присъединяване в формалните шампионати на Световната федерация по спортни танци. Организатори на събитието са БФСТ и Явор Вълчев, уредник на първото в България Световно състезание по спортни танци за юноши старша възраст, интернационален арбитър и треньор.

Очакванията на уредниците са огромни, имайки поради броя на участниците, както и квалифицираното жури. Поканени в съдийската комисия са международни имена от Италия, Нидерландия, Кипър, Република Северна Македония, Сърбия и най-изявените български съдии.

Квалификациите са за категории от юноши старша възраст до експерти.

" За първи път Световната федерация дава правото за образуване на Европейско състезание по общоприети танци за категория сеньори 3, което ще се организира в град Варна през месец март, както и Световна купа за експерти през месец септември още веднъж в морската  столица ", разяснява Вълчев за Българска телеграфна агенция.

Паралелно с квалификационния фестивал ще се състои съревнование за " Изгряващи звезди ", както и конкуренция за установяване на най-хубавите при децата и юношите.

Официално разкриване на фестивала е в 18.00 часа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР