Яник Синер изрази съмнение относно участието си на Откритото първенство

...
Яник Синер изрази съмнение относно участието си на Откритото първенство
Коментари Харесай

Яник Синер може и да пропусне Ролан Гарос

Яник Синер изрази подозрение по отношение на присъединяване си на Откритото състезание на Франция по тенис. Световният номер 2 сподели, че ще играе на " Ролан Гарос " по-късно този месец при положение, че се възвърне изцяло от казуса с бедрото, който го принуди да пропусне шампионатите от сериите " Мастърс " в Мадрид и в Рим.

Синер получи травмата в испанската столица и се отдръпна от четвъртфинала против канадеца Феликс Оже-Алиасим предходната седмица, след което италианецът да реши да пропусне и конкуренцията в Рим, която ще се организира от 8 до 19 май.

22-годишният тенисист, който завоюва първата си купа от Големия шлем на Откритото състезание на Австралия през януари, сподели, че травмата е по-сериозна, в сравнение с в началото се е предполагало.

" На " Ролан Гарос " ще играя единствено в случай че съм на 100 % подготвен, в случай че има някакво подозрение, би трябвало да забележим ", съобщи той.

" Някои травми могат да бъдат предотвратени, други не. Досега свършихме страхотна работа, предходната година играх цялостен сезон без контузии, както и през този до момента ", добави италианецът.

Синер сподели, че ще отдаде приоритет на здравето си пред втория шампионат от Големия шлем за годината, който стартира на 26 май.

" Сега ще имам интервал без игра... би трябвало да забележим по какъв начин да работим от идната седмица нататък. Подготовката за " Ролан Гарос " явно няма да бъде оптимална. Ще дам всичко от себе си, с цел да отида там при допустимо най-хубавите условия, с цел да се състезавам, само че да играеш шампионат от Големия шлем без мачове в Рим не е елементарно ", разяснява той.

" При ядрено-магнитния резонанс видяхме, че нещо не е на 100 % наред, само че нещата са под надзор. Ако не се излекува изцяло, ще спра още малко. Грижата за тялото е по-важна от всичко друго ", приключи Синер.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР