За първи път в 30-годишната ни демократична история ДПС вади

...
За първи път в 30-годишната ни демократична история ДПС вади
Коментари Харесай

Йордан Цонев: За ДПС темата „Пеевски” е затворена, но се притесняваме от задкулисието

За първи път в 30-годишната ни демократична история Движение за права и свободи вади собствен претендент за президент. Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ води борбата за „ Дондуков” 2. „ Издигането кандидатурата на Мустафа Карадайъ за президент на България е бездънен политически ход от страна на Движение за права и свободи. Чрез него гласоподавателите на партията питат сънародниците ни дали ги одобряват за равни ", сподели в предаването „ На фокус с Лора Крумова” заместник-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев.
Според него Карадайъ е „ политик от изчезващ тип, който е минал през всички стадии на живота и развиването си с труд и непримиримост ". Политикът има вяра, че е пристигнал моментът да се ревизира дали българите могат да изберат за държавен глава човек от Движение за права и свободи.

„ Румен Радев не влезе в ролята на президент, тъй като не я разбра. Той не бе посредник сред политическите партии ", изрази мнението си за сегашния президент Цонев и добави, че президентската институция е замислена да работи по време на рецесия. А служебните кабинети на президента са проспали времето, когато е трябвало да се води осведомителна акция за имунизация против COVID-19.

Йордан Цонев съобщи, че за Движение за права и свободи тематиката „ Пеевски” е затворена, само че се тормозят от задкулисието, което отстранява политици и, това е кръгът „ Капитал”, който е разцепил Съюз на демократичните сили и Национална движение „Симеон Втори".

„ Пеевски е жертва на кръга „ Капитал”, на неговия основен живописен началник Иво Прокопиев. Това е група, която рисува черни облици, отстранява неуместни политици. Видя се след това, че нищо от нарисуваното не е правилно. Зная какво прави този кръг, с какъв брой медии разполага, по какъв начин разцепи Съюз на демократичните сили, по какъв начин разцепи Национална движение „Симеон Втори". Всичко това го зная”, съобщи Цонев.

„ Пеевски се занимаваше дълго време с това да изкара на ярко този кръг. Това ги концентрира против него и те съумяха да му обрисуват оня облик, който стана елементарен за приложимост, даже и зад граница. Случаят „ Пандора” е доста индикативен. Вадят името му за 2 офшорни компании, които той е заявил. Казват, че не ги е заявил, само че той е заявил компанията-майка. Законът изисква обявление на компанията-майка”, изясни Цонев.

„ Той ще потвърди, ще разобличи задкулисието”, сподели още Цонев.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР