За първи път училищния праг днес в Пловдив прекрачиха общо

...
За първи път училищния праг днес в Пловдив прекрачиха общо
Коментари Харесай

Кметът Здравко Димитров откри учебната година в СУ „Патриарх Евтимий“

За първи път учебния предел през днешния ден в Пловдив прекрачиха общо 3300 първокласници „ Училището, в което учите има доста история.

Тук са учили хора, които по-късно са определяли пътя освен на Пловдив, само че и на България. Това учебно заведение основава водачи. “ С тези думи кметът Здравко Димитров откри образователната година в СУ „ Патриарх Евтимий “
Градоначалникът пожела на учениците да бъдат здрави и да попиват всичко от своите учители, а на тях самите – постоянно да се отнасят отговорно към своите ученици и да споделят знанията си с тях, тъй като те са бъдещето на България.
Директорката на СУ „ Патриарх Евтимий “ Валентина Стоенчева благодари на Община Пловдив за включването на учебното заведение в процедурата по рационализация на просветителната среда по Националния проект за възобновяване и резистентност. През новата образователна година тя пожела на децата да бъдат доста здрави, сполучливи и да демонстрират възторг и креативна сила, с цел да се осъществят сполучливо в живота.
В края на церемонията по разкриване на образователната 2022/2023 година кметът лисна менче с вода пред учениците, които  влязоха в класните стаи под звуците на първия звънец.
За първи път учебния предел през днешния ден в Пловдив прекрачиха общо 3300 първокласници. В града образователната година започнаха над 43 000 деца като 34 239 от тях са в общински учебни заведения и предучилищни групи към учебните заведения.
За образователната 2022/2023 година в Пловдив в системата на образованието са обхванати 54 246 деца и възпитаници, които са с 500 повече от образователната 2021/2022г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР