За първи път у нас Общинският съвет във Ветово заседава

...
За първи път у нас Общинският съвет във Ветово заседава
Коментари Харесай

Общинският съвет във Ветово заседава на улицата заради разбитите пътища

За първи път у нас Общинският съвет във Ветово заседава на улицата поради неприятното положение на пътищата. Проблемите в общината са от години, като се задълбочават поради трафика на ТИР-ове. Въпреки обещанията на пътното ръководство, няма подхванати дейности за ремонт на пътищата, някои от които са съвсем непроходими.

Ветово

Общинските съветници от Ветово заседаваха на кръстовището на изхода на града, като блокираха придвижването. Те упорстват за незабавни ограничения, които да подобрят инфраструктурата в региона. Граждани също ги поддържаха.
Д-р Мехмед Мехмед, ръководител на Общинския съвет на Ветово: Цялата общност във Ветово има чувството, че Ветово е изключено от Република България, че това де прави съзнателно, с цел да нямат живеещите в общината достъп до външния свят.
Още през април от Областно пътно ръководство - Русе дадоха обещание, че до края на май ще се извърши ремонт на всички пътища в община Ветово, само че това не се случи.
Димитър Денев, общински консултант: Няма и една пътна артерия, по която може да се стигне до община Ветово без фактически хората да си застрашат здравето и живота.
Общинските съветници предложиха да се ремонтира пътя Глоджево - Кубрат, до момента в който сега се извърша реорганизация по трасето Търговище - Разград - Кубрат - Тутракан.
Бюрхан Абазов, народен представител: След като машините ще са там, просто за 2-3 км да стане това отклоняване, с цел да стане пътят пристъпен. Той е непристъпен сега.
Общинските съветници на Ветово се заканиха на идната сесия да блокират всички републикански пътища в района, в случай че настояванията им не бъдат изпълнени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР