За първи път от началото на пандемията от коронавирус Швеция

...
За първи път от началото на пандемията от коронавирус Швеция
Коментари Харесай

Швеция за първи път въведе задължителни маски в обществения транспорт

За първи път от началото на пандемията от ковид Швеция задължи жителите да носят маски в публичния превоз за закъснение на разпространяването на COVID-19. Препоръката, отправена от здравните управляващи в петък, гласи, че защитните средства за лице би трябвало да се поставят от шведите в пиковите часове, когато " скупчванията не може да бъдат избегнати ".

Това е следващият поврат в дълго подложената на критика демократична тактика на страната в битката със болестта. Министър-председателят Стефан Льовен съобщи, че скоро ще бъдат въведени и други рестрикции като да вземем за пример понижаване на половина на броя хора, които може да се хранят дружно в ресторант, както и въвеждането на вечерен час за продажбата на алкохол. Досега в Швеция можеше на една маса да седят най-много осем души. От Бъдни вечер нататък пък алкохолни питиета ще се продават не по-късно от 20:00 ч.

Обявени бяха и други ограничавания за хората, посещаващи търговски центрове и спортни уреди. Работещите, чийто труд не изисква навестяване на офис, пък бяха призовани да останат по домовете си. Учениците от гимназиалния стадий ще бъдат обучавани отдалечено най-малко до 24 януари.

Швеция беше мощно подложена на критика по целия свят поради отпуснатите ограничения против COVID-19. Когато останалата част от Европа стартира да вкарва локдауни при започване на годината, скандинавската страна избра различен метод и остави питейните заведения и заведенията за хранене отворени, като не вкара и никакви други значими ограничавания. Тази тактика обаче стартира да оказва сериозен напън върху здравната система в страната и секторът стартира да поддава при втората вълна на болестта.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР