За първи път от 2010 година насам НАТО променя стратегическата

...
За първи път от 2010 година насам НАТО променя стратегическата
Коментари Харесай

НАТО укрепва значително източния фланг. Какво ще се промени?


За първи път от 2010 година насам НАТО трансформира стратегическата си идея. Източният фланг ще бъде укрепен, а Швеция и Финландия публично стартират процедура по присъединение.

На срещата си на върха в Мадрид водачите на 30-те страни от НАТО утвърдиха нова стратегическа идея за военния съюз. Това беше доказано от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг след приключването на първата работна сесия на срещата на върха.
Редакцията предлага
Укрепване на източния фланг

С оглед на войната на Русия против Украйна е взето решение за Освен това водачите на страните от НАТО утвърдиха нов модел на въоръжените сили. Той планува в бъдеще да поддържа в положение на висока подготвеност повече от 300 000 бойци. Сегашните Сили за бързо реагиране на НАТО (NRF) ще бъдат сменени съгласно новия модел. Дивизията е с бройка единствено към 40 000 бойци.

Алиансът инициира и във военния съюз. Според изказването от срещата на върха водачите са отправили публична покана към двете страни да се причислят. След седмици на договаряния

Русия - " най-голямата и непосредствена опасност "

В главния документ за политическо и военно обмисляне Русия е разказана като на съдружниците и за мира и стабилността в евроатлантическата зона ", а Китай - като предизвикателство.

Новата стратегическа идея заменя предходната версия от 2010 година, когато съдружниците към момента се надяваха, че времето на огромното напрежение с Русия е отминало, и разчитаха на " същинско стратегическо партньорство " със страната.

***

Вижте и тази изложба от нашия списък:

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР