За първи път общинските проекти ще бъдат включени в поименен

...
За първи път общинските проекти ще бъдат включени в поименен
Коментари Харесай

Общинските проекти ще бъдат включени в поименен списък към закона за държавния бюджет

За първи път общинските планове ще бъдат включени в поименен лист към закона за държавния бюджет. До през вчерашния ден са подани към 800 плана от 261 общини, на стойност към 2,5 милиарда лева Това заяви министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков по време насъбитието “Среща на бизнеса в София област ”, проведено от в. „ Капитал ”. Бюджетът може да си разреши такива вложения, добави той, и разясни, че всяка година ние разполагаме с към 2 милиарда лева остатък, заради неосъществяването на финансовата стратегия и е неверно те да останат неусвоени. Според него би трябвало да се сътвори механизъм, посредством който тези икономии да влязат в финансови вложения.

Сред приоритетрите планове в София област министър Андрей Цеков уточни довършването на автомагистрала „ Европа ”, която свързва София с Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина ”. В момента се работи в сектора от Сливница до софийския околовръстен път, който би трябвало да бъде приключен през идната година. До края на тази година ще бъде отворена пътната част на пътя Ботевград – Мездра, само че той няма да бъде напълно приключен в този период, тъй като не е плануван вярно.

Според него огромния визионерски план за София област е автомагистрала „ Рила ”, която да свърже трите аутобана - " Струма ", " Тракия " и " Хемус ". До момента този план не е намерил път към реализация, само че в целите на кабинета е възраждането му. Участъкът за строителство е към 100 км.

Предвижда се и главен ремонт на пътя от София до Самоков и от там до Костенец. 190 млн. лева са заложени за планиране в бюджета за идната година. Голямото предизвикателство за София област ще е възлагането наизпълнението на водните обекти.

Големият проблем, на районното развиване в България съгласно него постоянно е обвързван с неприятното обмисляне.

В множеството случаи аргументите за забавянето на работа по строителните обекти не са в изпълнителите. Често те са обвързани с неверни или непълни планове, с липса на отчуждавания, със свъръг администрация на процеса на разрешаване и осъществяване на строителството.

Довършването на столичния околовръстен път или най-малко възлагането му също е залегнало в програмата за идната година в сектора сред кв. „ Бъкстон ” и кръговото кръстовище на Банка. Предвидени са средства и за поправки на Пътя от София до Пирдоп, както и от Етрополе до Златица.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР