За първи път изцяло електрически автомобил стана най-продаваният автомобил в

...
За първи път изцяло електрически автомобил стана най-продаваният автомобил в
Коментари Харесай

Tesla Model Y стана най-продаваният автомобил в света

За първи път напълно електромобил стана най-продаваният автомобил в света. Tesla Model Y изпревари предходните водачи Toyota RAV4 и Corolla и зае първото място по продажби в международен мащаб за първото тримесечие на 2023 година Това е изключително впечатляващо, като се има поради, че цената на Model Y 2023 стартира от 47 490 $, което е доста повече от 21 550 $ за Corolla и 27 575 $ за RAV4. Продажбите на Model Y са се нараснали с 69% по отношение на миналата година.

През първото тримесечие на тази година от Tesla Model Y са продадени 267 200 единици, което е международен връх и изпреварва Corolla с 256 400 единици и RAV4 с 214 700 продадени автомобила за същия интервал. Илон Мъск по-рано предвижда, че Model Y ще заеме първото място, като през 2021 година съобщи пред вложителите: " Смятаме, че Model Y ще стане най-продаваният автомобил или транспортно средство от всевъзможен тип в света. Вероятно през идната година. "
-->
Тогава Model Y не реализира тази цел, само че се класира на трето място в световен мащаб за 2022 година, като приключи на шесто място в листата на 10-те най-продавани автомобила в Америка, макар мощната конкуренция на пикапите и пълноразмерните SUV коли. Миналата година Model Y стана също по този начин най-продаваният автомобил в Европа и Калифорния и беше четвъртият най-продаван автомобил в Китай, с 15 позиции нагоре по отношение на миналата година.

Трябва да се означи, че въпреки Tesla Model Y към този момент да се е трансформирал в най-продавания автомобил в света, Tesla сигурно не е най-големият авто производител в света. Volkswagen, Toyota, General Motors и Ford регистрират по-високи доходи и продажби. Tesla даже не е в топ 10 на международните производители на коли, като през 2022 година заема 19-то място.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР