За първи път днес и министър-председателят Николай Денков призна за

...
За първи път днес и министър-председателят Николай Денков призна за
Коментари Харесай

Денков: Исторически факт е, че бях номиниран за премиер преди срещите в девическия. Знаех за тях

За първи път през днешния ден и министър-председателят Николай Денков призна за срещата в Самоковския манастир сред Бориов, Петков и Василев, направена с логистичното подпомагане на Алексей Петров, на която са били обрисувани главните параменти на бъдещото ръководството.
В хода на дебата за дейностите на властта по предоляване на вредите от наводнениято само че Южното Черноморие депутатът Станислав Балабанов от Има Такъв Народ попита Денков кой го е показал за поста.
„ След като казвате, че нямате никаква визия по какъв начин тази сглобка е основана в един девически манастир, че нямате визия кой Ви е сложил за министър-председател и по какъв начин е направено държавното управление – ами Вие нямате визия и по какъв начин се ръководи страната “, сподели депутатът на Слави Трифонов.
На собствен ред Денков съобщи, че е бил номиниран за поста още в предходния парламент:
„ Само да напомня един исторически факт. В смисъл – не е исторически, само че е реалност. Айде по този начин ще го кажем. Аз бях номиниран за министър-председател в предходното Народно заседание – преди срещата в манастира. “
Това е първият път, в който Денков признава, че е знаел за срещата в девическия манастир. Миналата седмица той отхвърли Алексей Петров да е взел участие в договарянията за кабинета, само че не разяснява дали те са се провели по негова самодейност, нито къде и по кое време са се случвали.
Срещите на Триото в Самоковския манастир са били не една, както до момента се приказва, а няколко, твърди Епицентър.бг.
Борисов, Петков, Василев са провели дълги диалози в „ стаичката на попа “, до момента в който преодолеят несъгласията си и сглобят държавното управление. Изборът на Самоковския манастир като място за помиряване бил персонално на Кирил Петков.
По-рано през днешния ден съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков отхвърли въобще да дава отговор на въпроси, свързани с ролята на Алексей Петров за съставянето на кабинета.
В края на предходната седмица Румен Христов (СДС) призна, че първата лидерската среща сред Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Борисов се е провела в девическия манастир в Самоков, а по думите на водача на ГЕРБ „ логистиката “ била обезпечена персонално от убития Алексей Петров.
А през днешния ден в Народното събрание се заформи нова конспирация – по кое време и кой е показал Николай Денков за министър председател. И Денков си призна това, което до през вчерашния ден отхвърляше.
(Не)коалицията отхвърля да приказва за стабилността си, само че пък си слага амбициозна стратегия. Кирил Петков съобщи, че през вчерашния ден се е провела лидерска среща сред ПП-ДБ, Движение за права и свободи и ГЕРБ-СДС, по време на която е реализирано съглашение половината от целите на кабинета да минат още преди локалните избори. Става дума за огромна част от законите за Шенген и Еврозоната, които би трябвало да бъдат признати до 26 октомври.
„ Вчера имахме полемика с ГЕРБ, те са съгласни с тези съществени цели. От Движение за права и свободи също “, сподели Петков.
От останалите две парламентарни сили няма удостоверение на думите на Петков.
Възможността държавното управление да падне и въобще да не се стигне до ротация, е една от заканите, които ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС си разменят. Към момента водачите отхвърлят да дават отговор на този въпрос.
Денков обаче съобщи, че към момента няма доверие на ГЕРБ, а за стабилността на кабинета може да се съди по полемиката в Народно събрание.
Когато си и извърши дилемите, тогава мога да кажа, че вярвам на ГЕРБ, акцентира министър председателят.
„ Най-важните задания, които имаме да свършим дружно с хората, които поддържаха държавното управление, предстоят – смяната в Конституцията, правосъдната промяна, измененията в Закона за енергетиката, териториалните проекти. Всичко това са тежки задания, които предстоят – дано минат, дано имаме позитивен резултат, тогава бих могъл да кажа, че ще вярвам “, сподели Денков в отговор на въпрос дали има доверие на ГЕРБ.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР