За първи арест заради фалшиви новини за коронавируса съобщи вътрешният

...
За първи арест заради фалшиви новини за коронавируса съобщи вътрешният
Коментари Харесай

Първи арест за фалшиви новини

За първи арест поради подправени вести за ковид заяви вътрешният министър Младен Маринов в изявление за бТВ. Задържаният мъж е от Пловдив. Той разпространявал в интернет пространството, че има образователно заведение със стотици инфектирани, само че управляващите криели това. Следим онлайн пространството, сподели Маринов.

Маринов заяви и за случаи на нарушена карантина. Пет са на територията на Столична община, само че тези хора са открити и още веднъж са върнати в домовете си. Маринов съобщи, че профила на лицата сложени под карантина е друг и цифрата е изменяща се, тъй като за някои, при които пробата е негативен, карантината отпада.

„ Всички, които имат наложена мярка карантина, да я съблюдават. За вчерашния ден над 400 лица са под карантина на територията на страната. В момента е зает безусловно целият състав на Министерство на вътрешните работи. Проверките стават и през стационарен телефон, както и на място, само че има и жители, които подават сигнали. Хората стартират да наблюдават и тези неща “, съобщи вътрешният министър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР