За първата си и очаквана с нетърпение колекция начело на

...
За първата си и очаквана с нетърпение колекция начело на
Коментари Харесай

Чемена Камали се връща към корените на Chloé за първата си колекция

За първата си и предстояща с неспокойствие сбирка отпред на Chloé дизайнерката Чемена Камали се вкорени във визията на парижката фешън къща от 70-те години на предишния век, учредена на понятията " мощ " и " независимост ", ерата на " дамата, която се осмелява ", съобщи Агенция Франс Прес.


" Завръщането в Chloé беше доста естествено, като че ли се прибрах вкъщи и започнах отначало ", разяснява 41-годишната германка, която към този момент е работила за марката, първо като стажант, а по-късно под егидата по-специално на Фийби Фило.

За първата си сбирка тя проектира силуети, които играят на контрасти: размити и скроени, женствени и мъжки, шифон и винил, пудрено розово и армейско зелено, бяла дантела и черни ботуши до бедрото.

Визия, която го въплъщава: тази сантиментална рокля, в гол звук, изпълнена с придвижване и отмереност, която извира от доста мъжествено, твърдо, дълго до краката черно кожено палто.

В тези доста парижки визии има западни елементи и железен колан с лого, който не пристяга доста, само че украсява силуета.

След напускането на Габриела Хърст като артистичен шеф на Chloé, Чемена Камали, дизайнерка от немски генезис, подготвена в влиятелната Central Saint Martins в Лондон, беше привлечена от Saint Laurent и назначена от компанията майка, конгломерата Richemont, на 9 октомври.

Chloé, френската фешън къща, учредена през 1952 година от Габи Агион, през която мина Карл Лагерфелд, основал логото, се бори да откри - или преоткрие - своето ДНК след разрушителните оферти на най-отдадения ѝ артистичен шеф.

" Искам да се върна към първичните корени на къщата и да изградя чувствено Chloé, което излъчва топлота и позитивизъм ", изясни неговият правоприемник. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР