За остър недостиг на места в детските градини алармира председателят

...
За остър недостиг на места в детските градини алармира председателят
Коментари Харесай

Недостиг на места в детските градини в Благоевград


За изострен дефицит тук-там в детските градини сигнализира ръководителят на Общинския съвет в Благоевград Радослав Тасков. Предложението да бъде повишен броят на децата в групите не взема решение казуса в най- предпочитаните заведения, осведоми.

Десетки сигнали са подали до Общинския съвет родители, които са отвън класирането за банкет в посочените от тях детски градини, макар, че имат оптимален брой точки по одобрените критерии:  " От справката, която ни е показана, е видно, че свободни места има единствено във филиалите, т.е. по селата. Абсолютно във всички детски градини на територията на общината има неприети деца ".

В две от детските заведения би трябвало да се търси незабавно решение за откриване на филиали в околните учебни заведения, където има предучилищни групи. За това са настояли родители в писмо до ръководителя на Общински съвет Радослав Тасков: 

" Аз ще напиша едно писмо до кмета на общината, в което ще му предложа този вид общината да влага за асимилиране на такива пространства, тъй че да се употребяват от есента ".

Добрата вест е, че през  последните години се раждат повече деца. Проблемът е, че още не е стартирало построяването на трите нови детски градини, за които е било обезпечено финансиране от 7 милиона лв. още през 2019 година, само че терените се оказали несъответствуващи. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР