За обединение в лявото политическо простанство се обявиха президентът в

...
За обединение в лявото политическо простанство се обявиха президентът в
Коментари Харесай

Иван Таков: БСП има нужда от нов лидер

За обединяване в лявото политическо простанство се оповестиха президентът в интервала 2002-2012 година и някогашен водач на Българска социалистическа партия Георги Първанов, и евродепутатът-социалист  Сергей Станишев, също някогашен водач на тази партия.

По време на среща " За бъдещето на Българска социалистическа партия и лявото ", проведена от ръководителя на Българска социалистическа партия - София Иван Таков, двамата обявиха:

  " Аз виждам нужда и от бездънен развой на промени - и идейни, и организационни. Разбира се, несъмнено ще би трябвало да се промени и управлението, тъй като не може да имаш толкоз доста загуби и обяснението да е някъде другаде ", сподели Първанов.

Сергей Станишев добави:

" Аз желая да чуя, първо, мненията на хората за положението на Българска социалистическа партия, тъй като мисля, че всички идваме с едно общо чувство на огромна паника за това какво е доверието в Българска социалистическа партия. В последните години се води една пергаментна революция и тя е инициирана от управлението, за жалост. Правят се чистки по структурите. Последният образец е Софийската организация и опита за нейното дестабилизиране, което дружно в последна сметка води до това, че Българска социалистическа партия не съумява да създава политики ".

Според Таков Българска социалистическа партия има потребност от нов водач:

" Повече от всеки път потребност от мощна социалистическа партия и това може да бъде Българска социалистическа партия с нейната 132-годишна мъдрост. Виждате какво се случи през вчерашния ден в Москва - един колосален терористичен акт. Продължаващите спорове в Близкия Изток и спора сред Русия и между  Украйна. В момента ни би трябвало тази мъдрост на социалистическата партия, само че тя да бъде възродена и да се върне на полагащото й се място като първостепенна политическа мощ ".

Източник БНР
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР