За някои отпуските са вече спомен, за други – предстоят.

...
За някои отпуските са вече спомен, за други – предстоят.
Коментари Харесай

Какво четат мениджърите по време на отпуска

За някои отпуските са към този момент спомен, за други – предстоят. Лятото е сезонът на леките облекла, леките напитки и леките четива, ще кажат някои. Дали обаче сполучливите мениджъри са на същото мнение? Може да ревизирате в новия текст от блога на УниКредит Булбанк. Потърсихме мнението на членовете на Управителния съвет на банката и ги попитахме какво четат през лятото.

Ето техните отговори:

Теодора Петкова, основен изпълнителен шеф на УниКредит Булбанк , предлага три книги, с които да се заредим за новия бизнес сезон. Първата е „ Човек в търсене на смисъл “ на Виктор Франкъл . Според Теодора книгата ни учи да търсим оптимизма и в най-тъмните моменти.

Другата книга, която предлага, е Measure what matters на Джон Доър . Четивото е уместно за всички, които слагат и извършват цели - и персонални, и корпоративни. Препоръките на основния изпълнителен шеф на Уникредит Булбанк приключват с една безконечна класика за дребни и огромни – „ Карлсон, който живее на покрива “ на Астрид Линдгрен.

„ Обещавам, че книгата ще ви разсмее, ще ви разведри и успокои: „ Спокойствие и единствено успокоение “ постоянно повтаря Карлсон “, споделя Теодора Петкова.

Енрико Минити , основен действен шеф на УниКредит Булбанк споделя, че през лятната почивка е времето от годината, в което тялото и мозъкът би трябвало да се провиснал. Така че през лятото той самият избира разпускащи четива. В тази връзка предлага Le rose di Atacama от Луис Сепулведа . Книгата споделя обособени истории на елементарните хора в разнообразни краища, чиито истории ни учат на скъпи истории от живота. „ Книгата е подобаваща за всеки, който се нуждае от отмора, с цел да смени гледната точка “, споделя Енрико Минити.

Джакомо Волпи , шеф „ Банкиране на дребно в УниКредит Булбанк, предлага книгата Extreme Ownership на Джоко Уилинк и Лиф Бабин . Книгата дава скъпи на практика препоръки по какъв начин да водиш тим и да бъдеш водач. От нея излиза наяве, че водачът би трябвало да поема безспорна отговорност за всичко, не търси извинения и не упреква. Книгата разказва доста обстановки, с които се сблъскваме всеки ден и дава положителни препоръки по какъв начин да ги управляваме. „ Радвам се, че я прочетох, тъй като най-после на Extreme Ownership открих серия от елементарни и ясни оферти, които, в случай че бъдат изпълнени, са доста ефикасни “, споделя Джакоми Волпи.

Антоанета Куртяну , шеф Корпоративно, частно и капиталово банкиране в УниКредит Булбанк, предлага The Coddling of the American Mind от Грег Лукианоф и Джонатан Хайд . Книгата стартира провокативни хрумвания по отношение на мощното въздействие на обществените медии върху младото потомство и проучва това по какъв начин положителните планове и неприятните хрумвания предпоставят метода на мислене като в последна сметка пораждат провали. „ Книгата The Coddling of the the American Mind ни кара да се замислим по какъв начин да създадем по този начин, че децата ни и екипите ни да израстват, правейки ги по-устойчиви и самостоятелни “, разяснява Антоанета Куртяну.

Цветанка Минчева , шеф Глобално банково обслужване в УниКредит Булбанк, ни припомня да не стопираме да търсим баланс сред персоналния и професионалния живот и по кое време по-добър интервал от лятото да ни подсети. Тя ни предлага три книги, които се грижат за мозъка, тялото и вътрешния ни мир. За мозъка тя предлага Rebel Talent на Франческа Джино . Авторката е професор в Harvard Business school и споделя в книгата си истории, на хора, които нарушавайки откритите правила са станали по сполучливи и щастливи. Втората книга, която шефът на Глобално банково обслужване предлага, е „ Любов на Елиф Шафак – забавно преплитане на човешка история, исторически събития и философията на Суфизма и поета Руми. Книгата, която ще се погрижи за здравото ни тяло, е „ Методът IFS на Инес Субашка . „ Няма по какъв начин мозъкът ни е да е във върховата си форма, в случай че тялото не е “, споделя Цветанка Минчева.

За лято 2019 Борислав Бангеев , основен риск шеф в УниКредит Булбанк, предлага Creativity – the Psichology of Discovery and Invention на Михай Чиксентмихай . През април книгата излезе на български език със заглавието „ Креативност – Психология на откривателството и съзидателността “. Авторът е измежду водещите модерни психолози, дълготраен декан на Психологическия факултет на Чикагския университет и един от пионерите в научното проучване на щастието.

В книгата му ще намерим тридесетгодишни изследвания за това по какъв начин живеят и работят креативните персони. Книгата прави по-разбираем процесът, при който хората раждат нови хрумвания и артикули. Борислав Бангеев споделя още, че и поезията е добър вид за почивката през лятото. „ През 2019 се навършват 40 години откогато този свят напуща Петя Дубарова – поетеса, оставила едни от най-красивите стихове в актуалната българска литература, част от тях превърнати в незабравими песни. Така че някоя нейна стихосбирка е добър вид да отпочине мозъкът ни “ , споделя основният риск шеф.
Ясна Мандац , основен финансов шеф в УниКредит Булбанк, също предлага „ Човек в търсене на смисъл на Виктор Франкъл . По нейни думи това е една необикновенна книга, написана от невероятен човек. Виктор Франкъл е австралийски невролог-психиатър, претърпял Холокоста. В книгата Франкъл разказва живота си и оцеляването си в концетрациния лагер Аушвиц и неговото пътешестване към откриването на смисъла на живота. „ Човекът в търсене на смисъл ми даде друг взор върху живота - ние не можем да направляваме всичко, което ни се случва, само че имаме власт да решим по какъв начин да реагираме на това, което ни се случва “ , разяснява Ясна Мандац.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР