За независимостта на българите в чужбина и зависимостта от България,

...
За независимостта на българите в чужбина и зависимостта от България,
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Очаквам по-добър диалог между партиите след следващите избори



За независимостта на българите в чужбина и зависимостта от България, по тези въпроси специфичен посетител в празничното издание на " 12+4 " е вицепрезидентът на България Илияна Йотова.



„ Честит празник на всички българи от целия свят! И На всички сътрудници от БНР! Но в случай че някой Ви каже, че е приключил цялата работа за общите политики с нашите сънародници зад граница, този човек се пробва да заблуди, има още доста какво да се направи “, сподели пред БНР вицепрезидентът Илияна Йотова.
„ Имане нещо доста хубаво, което следя последните две години – българите зад граница са част от събудената България . Те са хора, които не просто следят, а са дейни участници в събитията тук и се пробват да дадат от своя опит на открито. Тези хора даже поучават децата си да се върнат тук и да оказват помощ за развиването на страната ни.

Каква работа остава – това е нещо, за което ще продължа да работя, без значение какъв пост заемам и ще заемам и отсега нататък – това ще е съхраняването на родовата памет . Защото това е имунната система на българите. Това ги съхранява и пази българите от епохи насам.

Моя отдавшна фантазия, подготвена към този момент и като план, единствено би трябвало институциите да го направят  - това е основаването на Български културен институт . Защото това е пътят на връщането на позициите на страната ни зад граница ", съобщи още Илияна Йотова.

По думите на вицепрезидентът по-късно, което се случва и с краха на 46 - то Народно заседание, тя е оптимист, че политиците у нас би трябвало да стартират да си приказват:

" Определно оптимист съм. Заявките са за научени уроци , за повече разсъдък и мъдрост. Очаквам по-добър разговор сред партиите след идващите избори.

Важното е какво вършим със страната си през идващите месеци, тъй като целият свят навлиза в рецесия след толкоз тежката пандемия. Ще има съществени обществени проблеми. Аз бих застанала и бих желала да бъда част от това болшинство в страната, което да даде гаранции на хората, че има устойчиво държавно управление , което мисли за тях. Така че страната да върви напред и да се развива - и посредством стопанската система ни, посредством Планът за развиване, и че тези стъпки ще ги вършим дружно с хората.

Смятам, че с ледващите месеци България може да реализира доста . Това е нашето обръщение и като президентска двойка, което ние в никакъв случай не сме изоставяли ", съобщи още Йотова.

Илияна Йотова уточни, че доста хоро ще са ясни имената на хората, които ще влязат в Инициативния комитет , който ще ги поддържа като кандидатпрезидентска двойка за идните избори.
" Очаквам да има разнообразни кандидатпрезидентски двойки, аз не недооценявам никого. Моята мощ е в това, че умея да чувам хората . Аз имам вяра в битката на хрумвания, ние ще чакаме хладнокървно всички претенденти и несъмнено, че ще създадем най-хубавата акция . Като се надявам да има и положителни диспути.
Това ще бъде доста комплицирана акция - всеки ще се пробва да стартира своите послания, ще бъде доста мъчно да се отсее всичко. Избори две в едно - по този начин се реши, с цел да не се харчат излшини пари. Това е за мен положителното решение.
С всеки конкурент ще желая да приказвам какво следва на България и какви са значимите решения в тази посока ", уточни още пред БНР вицепрезидентът на България Илияна Йотова.
По думите и е доста значимо какво вършим в най-сокоро време с Плана за възобновяване и резистентност и с комплекса " Марциа Изток ".

А по какъв начин наподобява България след 20 години живот в Съединени американски щати, споделя сънародничката ни Гергана Ганчева: 
Още по тематиката слушайте в звуковите файлове.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР