За настъплението си в Украйна Русия подготвя хиляди танкове и

...
За настъплението си в Украйна Русия подготвя хиляди танкове и
Коментари Харесай

Путин готви мощна атака

За настъплението си в Украйна Русия приготвя хиляди танкове и бронирани машини, както и стотици бойни самолети. Руснаците към този момент имат разполагаем 1800 танка, 3950 бронирани машини, 2700 артилерийски системи, 810 самоходни оръдия, 400 изтребителя и 300 хеликоптера.
Русия се въоръжава и окопава за бъдеща атака. Руското наличие в Украйна надвишава силата за навлизане, която Путин употребява през февруари 2022 година, само че този път тя е съсредоточена в Източна Украйна.
Пентагонът прави оценка съветските войски на бойното поле като " зле оборудвани и зле подготвени " и има вяра, че Кремъл изпраща хиляди бойци, с цел да компенсира загубите, понесени в кръвопролитните боеве за Бахмут и Соледар.
Киев счита, че Путин ще отиде по-далеч и ще активизира повече войски до 24 февруари. Пожелал анонимност украински офицер показа: " Това е доста повече, в сравнение с при първата вълна. Руските командири въобще не обръщат внимание на дадените жертви. Затова чакаме мощна офанзива в идващите 10 дни ".
Същото твърди и министърът на защитата на Украйна Олексий Резников, като прецизира, че съветските интервенции ще се засилват с наближаването на 24 февруари, когато е годишнината от нашествието.
Президентът Зеленски е уверен, че Путин желае да компенсира миналогодишното проваляне, само че Украйна ще устои.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР