Разследващият сайт BIRD.BG хвърли предизборна бомба – кандидат-депутат от БСП

...
Разследващият сайт BIRD.BG хвърли предизборна бомба – кандидат-депутат от БСП
Коментари Харесай

Предизборна бомба!: Кандидат-депутат от БСП разследван за брутална измама и кражба!

Разследващият уебсайт BIRD.BG хвърли предизборна бомба – кандидат-депутат от Българска социалистическа партия е разследван за брутална машинация и кражба! Бил е държавен чиновник, само че резидент в Дубай. Алекс Гигов – ръководител на младежката организация на Българска социалистическа партия, е с досъдебно произвеждане, формирано от Окръжна прокуратура – Пловдив. Разследването е по обвиняване за насила и е изпратено по подготвеност в Софийската градска прокуратура (СГП), тъй като има обосновано съмнение, че закононарушението е осъществено от лице с имунитет. Заснет е от охранителна камера да краде регистрационната табела на колата на съдружника си!
Гигов е съучастник във компания, записана в Дубай.

Ето цялото следствие, оповестено от BIRD.BG, което SafeNews разгласява без редакторска интервенция:

Окръжната прокуратура в Пловдив е образува досъдебно произвеждане по сигнал против ръководителя на младежката организация на Българска социалистическа партия – Алекс Цеков Гигов. Разследването е по работно обвиняване за насила и е изпратено по подготвеност в Софийската градска прокуратура (СГП), тъй като има обосновано съмнение, че закононарушението е осъществено от лице с имунитет. В казусът това е резултат от обстоятелството, че Алекс Гигов е кандидат-депутат в листите на Българска социалистическа партия за София и Пловдив – Област.

Координаторът на Политическа партия “МЕЧ ” за град Пазарджик Красимир Костов алармира пред BIRD, че ръководителят на младежката организация на Българска социалистическа партия – Алекс Гигов е изнудвал шурей му Талал Уаез и непозволено е иззел 17 автомобила, съоръжение и мебели от автосервиз благосъстоятелност на щерка му.

„ Принудително (на 26 04. 20204 г.) лишава (със заплаха) няколко автомобила от сервиза на шурей ми и щерка ми. На втори стадий отива с някакъв маскиран човек и лишава още три автомобила, предния път 14, по-късно изпраща човек до къщата му (на шурей му) да му даде още 15 000 – всички налични кешови пари. Едно закононарушение, по което е формирано Директива за птиците по член 214 алинея 2 от Наказателен кодекс. “

Предизборна бомба!: Кандидат-депутат от Българска социалистическа партия разследван за брутална машинация и кражба! (ДОКУМЕНТИ/ВИДЕО) 04.06.24 17:31 Горанов особено за SafeNews: Два милиарда лв. налози не са влезнали в страната 04.06.24 17:09 Катаджиите са унищожени – влиза нова предписание в заплащането на санкции при прекъсване с палката! 04.06.24 16:47 Русия праща против украинците новоразработения съветски самоходен звяр 2S43 Malva! 04.06.24 16:10 Нови разкрития за българите с мощната скица за десетки милиони във Англия! 04.06.24 15:46

От своя страна Гигов, разяснява пред медията, че в действителност той е бил обект на изнудване от страна на Костов и е бил заплашван с медийни изявления. И двете страни настояват, че са били притискани за пари, като сумите варират от 50 хиляди до 1 милион лв.. Гигов излага своята версия за случилото се.

Няколко автомобила за мен

„ Аз си купих няколко автомобила за мен, само че защото не ми стигаха пари, с цел да купя повече от един, започнах да намирам клиенти. Намирах, продавахме, намирах, продавахме. Идеята беше колите да си ги държи на името на компанията, до момента в който намерим клиент. Преди няколко седмици ми се наложи да взема всичките коли, които са на клиенти. Той (Талал Уаез) непринудено ми ги трансферира, макар че в жалбата бащата на въпросното момиче (Ива Костова) съзнателно го е принудил да напише, че наложително съм му ги взел. Управителят на компанията, който се споделя Талал Наджар (счетоводител, не управител) ми е трансферирал самите коли непринудено, в наличието на Талал Уаез и с разрешението на Ива Костова. Целият проблем идва от бащата на Ива, който ме заплаши, че ще сезира всевъзможни медии и ще си върне колите, защото аз съм бил задължен на лицето Талал Уаез. Понеже съм му бил заречен едни пари, с цел да работи с тях. Това не е по този начин. Аз първо съм държавен чиновник, след това съм с лимитирани благоприятни условия. И трите коли, които съм си ги купил, аз съм ги купил след платени налози, то се вижда. Даже съм с 29 000 лева заем, поради една „ набутвация “ от негова страна. ”

По проблема в началото е сезирана окръжната прокуратура в Пловдив, която е образувала досъдебно произвеждане, тъй като очевидно е установила, че има задоволително данни за осъществено закононарушение. Делото незабавно е изпратено по подготвеност на Софийска градска прокуратура, поради хипотезата, че причинителят е лице с имунитет.

Държавен чиновник с компания в Дубай

Според информацията, показана ни от Красимир Костов и съгласно регистрите в Обединените арабски емирства, Талал Уаез и брачната половинка му Ива Костова са бизнес сътрудници и съдружници с Алекс Гигов. Общата им комерсиална активност – импорт и продажба на коли, се е осъществила през компанията “Balkan Bid Auctions Organizing Co ”, която е учредена в Дубай. Гигов държи 48% от юридическото лице, а Костова и Уаез по 26%. Управител е Талал Уаез. И тримата съдружници са резиденти на ОАЕ. Гигов също удостовери, че е бил съучастник в компания, основана в ОАЕ, само че Талал Уаез го бил подвел.

Снимка: BIRD.BG

„ Искахме да бъде финансирана със Startup. Той ме излъга за самото финансиране. Нямаше такива неща. Цялата работа беше, щото той си е мислил, че имам пари, в случай че имам пари да ги дам, той да ги върти. Само че концепцията на тази компания беше да се направи Startup. Да се закупуват коли с финансиране от банка, която даваше финансиране на нови startup-и и да работим дружно. “

Костов твърди, че Гигов е финансирал своя дял от дубайската компанията посредством crypto валута и във компанията се пазели данни за crypto wallet, през който е минало заплащането на младия политик по този план.

То възлизало на към 250 000 лева Отделно други към половин милион били платени от Гигов за коли, които били получени от клиенти.

Съдружниците на младежкия Българска социалистическа партия водач не се поинтересували от произхода на средствата му. Гигов обаче твърди, че с crypto е платил единствено една от трите коли, които купил за себе си от Талал Уаез. Той е безапелационен, че не е разполагал с пари, които да е вложил в Дубай. Тук тезата на Гигов наподобява нелогична, тъй като явно Уаез е имал връзките в Съединени американски щати и Дубай, с цел да осъществя импорт на коли, а в тази обстановка Гигов би могъл да е потребен като съучастник, единствено в случай че обезпечи финансиране. Красимир Костов твърди, че точно това е била неговата роля.

И Гигов и Костов са съгласни, че съдружието сред двамата мъже почнало около покупка на кола – Ford Mustang, която Уаез внесъл от Съединени американски щати за Гигов.

Преди към година младежкият водач на Българска социалистическа партия си я поръчал. След договорката двамата бързо станали бизнес сътрудници. Арабинът от години се занимавал с покупка и импорт на коли от Съединени американски щати. Негови родственици – американски жители, наддават по търгове зад океана за коли втора ръка. Обичайно покупко-продажбите били преференциални по отношение на цените, на които сходни коли се оферират в Европа. После колите се качвали на контейнеровози и дебаркирали в Холандия. Оттам пътували с автовози из цяла Европа и надлежно до България. Той оперирал и оперира у нас до случая посредством компанията “Сенчъри Маднес ”, която е благосъстоятелност на брачната половинка му Ива Костова. Макар че регистрацията на юридическото лице е в Пловдив, действително активността по корекция, туининг и други сходни се прави в сервиз в село Стряма, който е нает от компанията.

Според Гигов самодейността за партньорството пристигнала от Талал. Костов пък твърди, че Гигов предложил съдружничество.

Така се стигнало до рискованата бизнес случка в Дубай. Костов изяснява, че мъжете пробвали да осъществят схемата за импорт на коли втора употреба от Съединени американски щати в ОАЕ, само че тя не сработила. Конкуренцията била голяма, само че те се били съобразили с нея. Костов също удостоверява, че е имало проекти компанията им да се финансира в началото като startup, само че и те се провалили. В последна сметка сътрудниците генерирали към половин милион загуби. Съдружниците се видели принудени да продадат импортираните в Дубай коли под себестойност и завършили безславно с този план.

„ Автомобилите, които са закупили са били на стойност за над 200 000 лева, които по-късно продават на голяма загуба. В същото време имат високи разноски, като наем на два жилището, напредване и ежедневните разноски. “

Гигов обаче твърди, че не знаел с какво тъкмо се занимавала компанията, а Ива Костова го подвела с машинация да подпише пълномощие.

„ В следствие разбирам, че Ива е имала пълномощие от мое име. Не зная дали са въртели коли, имам подозрение, че са въртели. За жал държавното управление в ОАЕ не ми даде информация за оборотите. “

Според Красимир Костов тъкмо преди изборите мъжете създали спогодба да си изчистят сметките. Уаез бил поел ангажимент на 15 май и 15 юни да заплати на Гигов по 100 000 лева, с цел да го компенсира, най-малко отчасти, за загубите му от Дубай. На 25 април обаче Гигов отишъл с група мъже в сервиза и по думите на Костов принудил счетоводителя Талал Наджар – сириец с уседналост у нас, да трансферира 14 от намиращите се в Стрелча коли на името на няколко лица, чиито персонални карти Гигов носел в себе си. Колите били фактурирани на занижена стойност. Костов твърди, че Алекс Гигов е бил съпроводен от въоръжени лица. Гигов има друг прочит на събитията.

Историята обаче не свършва до тази преживелица от 25 април.

На първи май, отново по данни на Красимир Костов, Гигов още веднъж посетил сервиза, затворил всички работещи там в една стая, като им лишил телефоните. За няколко часа, без всякакво правно съображение, той взел още три коли, които качил на платформи, както и цялото съоръжение на сервиза. При първия ни диалог Гигов съобщи, че този сервиз в действителност в негов. Но след това зави, че единствено е плащал половината наем за ремонтната база.

Костов разбрал за дейностите на Гигов, когато последният изпратил в дома на щерка му счетоводителя на Сенчъри маднес да вземе 15 000 хиляди лева под опасността, че ще шурей му ще има големи проблеми.

В връзката си с Уаез, Гигов го заплашвал с физическа разпра и твърдял, че е непосредствен с Корнелия Нинова и някой си “Бебето ” от Българска социалистическа партия (вероятно Иван Петков). А също и с Американското посолство и с съветската мафия, твърди още Костов. Едно от потвържденията за физически напън от страна на депутата е видео, в което той изкъртва регистрационната табела на колата на Уаез.

Гигов отхвърля на 1 май да е прибирал още коли от базата в Стрелча. Той твърди, че е иззел от там 15 коли – негови и на негови клиенти. Костов твърди, че возилата за 17 и са конфискувани без правно съображение. Най-любопитен е моментът с оборудването. Гигов твърди, че конфискуваните от него движимости – мебели и техника от сервиза в Стряма са били негова благосъстоятелност. За сметка на това Красимир Костов дава фактури от покупката им, които са на името на компанията на щерка му. С огромна възможност конфискуваните от Гигов движимости са били заприходени като активи във компанията на Ива Костова. Гигов обаче не вижда неправда.

След като Талал Уаез изпраща 15 000 в брой на по счетоводителя си на Гигов, Костов го убедил да подадат сигнал в полицията в Пловдив.

В очите на арабина претендент депутата от Българска социалистическа партия бил доста авторитетен човек и на Костов му трябвало известно време, с цел да го убеди да сезира Министерство на вътрешните работи. В края на краищата двамата отиват в Министерство на вътрешните работи Пловдив. Там по заявителския материал е формирано досъдебно произвеждане 77/2024 по разказа на Криминална полиция в Пловдив. Наблюдаващ прокурор е Мирослав Йосифов от окръжната прокуратура. Разследването се води по работно обвиняване в насила, само че евентуално може да бъде преквалифицирано и в обир или безчинство. Пред екипа ни прокурор Йосифов удостовери, че при него е имало такова дело, само че то към този момент не е в Окръжната прокуратура в Пловдив. Досъдебно произвеждане е било изпратено след образуването му по подготвеност на Софийската градска прокуратура, заради подозрения за закононарушение, осъществено от лице с имунитет. Йосифов отхвърли да разяснява елементи от следствието с претекста, че не желае да повлияе върху мнението на способените прокурори от СГП.

Според Гигов дейностите на Костов целят да саботират предизборната му акция.

Въпреки, че Гигов не е на избираеми места нито в София, нито в Пловдив – област, той правел дейна акция. По думите му бил номиниран от управлението на Българска социалистическа партия в листите, поради неналичието на искащи и тежкото състояние на партията. Гигов не е непознато име. По време на миналата предизборна акция за него и родителите му беше оповестена публикация в близки до ГЕРБ медии. Вероятно и този спор сред Гигов и съдружниците му от мнозина би бил признат за по-скоро битова обстановка, само че в проблема има голям брой смущаващи условия.

Проверка, за валидността на лиценза на дубайската “Balkan Bid Auctions Organizing Co ” демонстрира, че той е годен и към днешна дата:

Снимка: BIRD.BG

Бизнес лицензът на дубайската фирмаВодещ колаж: Алекс Гигов (вдясно, фотография Facebook) изкъртва регистрационната табела на непознат автомобил (стопкадър от охранителна камера).

 

Източник – BIRD.BG

 

Още вести четете в: България, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР