За нашето съзнание няма никаква разлика между това някой друг

...
За нашето съзнание няма никаква разлика между това някой друг
Коментари Харесай

Къде започват високото и ниското ниво на самочувствие? ♥ Ноел БАТЪН

„ За нашето схващане няма никаква разлика сред това някой различен да ни гушка и да признава нашите минали положителни достижения и това самите ние да се прегръщаме и да признаваме на самите себе си нашите минали положителни каузи. “

Разликата сред инстинкт и поведенческите модели на отричане

За всички нас е елементарно да се объркаме от избрани инстинктивни прочувствени чувства и има доста хора, които губят религия в техния инстинкт, тъй като когато му са се доверявали в предишното, са позволили ужасни неточности. Причината за такава неточност е в това, че ние постоянно се вслушваме в гласа на отрицателни привички и модели на характера, подбудени от отрицателни прекарвания в детството или от непрекъснато повторение на отрицателни увещания, вместо да следваме нашия същински естествен инстинкт.

Отрицателните поведенчески модели в характера ни карат да повтаряме същите неточности още веднъж и още веднъж, до момента в който инстинктът е въплътен вътре в нас да ни води напред към благополучие. Това, което ни оказва помощ да разберем разликата, е това, на което се основават нашите решения. Ако основем обещано решение на нещо изчезнало в сегашното (например, неустановеност, липса на внимание, самота), ще бъдем повлияни от отрицателен поведенчески модел в характера си. Ако вземем решение, до момента в който се концентрираме върху това, което е положително за нашето бъдеще (например, сътрудник, който е постоянен, сигурност, благополучие, по този начин нататък), ние ще бъдем повлияни от инстинкта и резултатът ще бъде доста друг. В библията това е разказано като „ плодовете ” на нашите мисли и дейности.

Изкуството да се разпознае разликата сред двете е персонален акт на рационализиране и прекарване, които всеки от нас би трябвало да научи независимо, само че въпреки всичко ще ни бъде доста потребно, в случай че сме наясно какви са равнищата на нашето самочувствие и по какъв начин се развиват.

~ Къде стартира високото равнище на самочувствие?

Когато бебета се развиват и израстват, ние ги прегръщаме и гушкаме всеки ден и ги окуражаваме да пълзят, вървят, приказват, да повтарят нещата, които се опитваме да ги учим, и ги приветстваме, когато реализиран задачата. Независимо какъв брой са дребни, те усещат, когато сме горди да ги покажем на другите, тъй като усещат нашата обич и горделивост посредством силата на щастието в стаята. Чрез тази горделивост и внимание ние сътворяваме доста мощно другарство, което белязва едно от нашите най–големи достижения в живота, и започваме да сътворяваме тяхното възприятие на високо самоуважение и самочувствие.

Те биват приети и оценени като значим член на фамилията и грижата, която поставяме да признаем тяхното наличие, не престава да укрепва чувството, че тяхното състояние в фамилията е оценено.

~ Къде стартира ниското самочувствие?

Загубим ли този интерес да ги гушкаме и окуражаваме, те си мислят, че не могат повече да реализират задачите, които ги удовлетворяват, и подсъзнателно одобряват, че тяхното състояние в фамилията към този момент не е скъпо. (Липсата на подготовка от родителите за стените, които могат да им се опълчват в живота, се прибавя към тази алтернатива /неразрешим проблем/).

За да повдигнем личното си самочувствие, ние просто би трябвало да продължим да си спомняме позитивните неща, които сме постигнали. 

Ние всички се нуждаем от самопризнание и оценяване, с цел да увеличим нашето самочувствие и да се мотивираме да изявим нашия същински капацитет, защото това е методът, по който сме били окуражавани да изявим капацитета си, когато сме израствали като бебета. За нашето схващане няма никаква разлика сред това някой различен да ни гушка и да признава нашите минали положителни достижения и това самите ние да се прегръщаме и да признаваме на самите себе си нашите минали положителни каузи.

Така че, идващият път, когато се чувствате несъответстващо, просто се концентрирайте върху оценяването на всички неща, които имате, и върху вдъхновяващите достижения от вашето минало. След това продължавайте да си напомняте, че можете да постигнете всяко нещо, които си намислите, при положение, че постоянно сте изпълнени с увереност и отделите нужното време, с цел да планирате прохождащите бебешки стъпки, които водят към задачата. Ние би трябвало постоянно да подхранваме нашия предстоящ капацитет със силата на положителното ни позитивно минало и безогледно да отхвърляме всякаква опора на неприятните негативни неща от нашето минало. Изброяването в лист на предишните позитивни достижения всяка нощ преди лягане ще помогне на вашето подсъзнание да укрепи вашето позитивно отношение и усеща на мотивираност, до момента в който спите през нощта. 

Точно в този момент, вие имате силата да преодолеете всички ваши безмълвни неуловими негативни убеждения, като им се противопоставите и им откажете всякаква следваща мощ, с която да ви отклоняват от вашия капацитет за реализиране на въодушевяващи цели. Независимо къде сте или какво вършиме тъкмо в този момент, вземете една от вашите негативни черти на характера, която съгласно вас непрекъснато ви отклонява от задачите, които същински желаете да постигнете, противопоставете се умствено на тази негативна линия и й откажете всякаква следваща опора. След това си спомнете мъчно реализиран триумф от предишното и продължавайте да помните този триумф, с цел да създадете на новата си цел другар, който към този момент е съумял, във вашата умствена визия, и в никакъв случай не се разделяйте с този спомен като позитивна конфигурация за предстоящ триумф. Докато вършиме това, мислете за повече минали положителни достижения и продължавайте да осигурявате на новата си цел от ден на ден и повече положителни другари.

~ Молитвата също е значима част от мисленето, основаващо се на триумф

Молитвата е различен метод за битка с отрицателните самоунищожителни прекарвания, които съхраняваме под пояса на персоналното наказание, и е капацитет за откриването на път в живота и задоволство. Ако децата бъдат учени да се молят преди да заспят нощем, това може също да ги окуражи да напреднат в постигането на техните цели и да ги приготви да се оправят с бариерите, които са отвън техния надзор.

Молитвата постоянно е единственият метод да се преодолеят такива неща като загубата на персонално благополучие или загубата на обичан или да се поддържа прочувствена мощ в сложни времена. Един от най-големите блага, които нашата майка ни даде в детството, беше изкуството на молитвата и разбирането, че в живота има доста неща, които са отвън нашия надзор.

Избрано от: „ Пътят на невероятния триумф и вярата в себе си “, Ноел Батън
Картина: DALL-E

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg