За нас е ясно, че предсрочни парламентарни избори категорично ще

...
За нас е ясно, че предсрочни парламентарни избори категорично ще
Коментари Харесай

Сачева: Коалицията си прави експерименти с пенсионерите! Избори категорично ще има

„ За нас е ясно, че предварителни парламентарни избори изрично ще има. Това е въпрос на време. Възможно е те да се проведат даже преди края на тази година “. Това съобщи пред Нова тв Деница Сачева, народен представител от ГЕРБ-СДС и някогашен обществен министър.

Според нея вотът на съмнение би трябвало да бъде даден от българските жители.

„ Трябва да стане ясно, че това ръководство, в този си тип, не оказва помощ с нищо на България. Така показаните отчасти от разнообразни политически субекти антиинфлационни ограничения са си чисти проинфлационни. На процедура това е нещо като опаковка без наличие. Тези ограничения ще костват 2 милиарда лв.. Ново преизчисляване на пенсиите ще коства 5 милиарда лева Няма по какъв начин по едно и също време да се усилват обществените разноски и да се понижават приходите в бюджета “, разяснява тя.

По думите й „ ръководещата коалиция си е направи опити с пенсионерите “.

„ Знаете какво се случи с по този начин нареченото увеличение, което докара до това, че 1 милион възрастни хора получиха по-малко, в сравнение с през декември. Сега ще се стане нещо сходно. В момента необятно се популяризират тези 21,6%. От през вчерашния ден станаха 20%, през днешния ден ще забележим какъв брой ще са. Хората стартират да си ги считат върху приходите, които получават в този момент, а би трябвало да вадят 60 лева Реалното нарастване ще бъде може би някъде към 5%. 370 лева е минималната пенсия, надлежно с 60-те лв.. Тоест, получават 430 лева От 1 юли ще получават 450 лева Тези с оптималната пенсия, които получават 1500 лева сега плюс 60 лв. – 1560 лева, ще получат над 300 лева нарастване на пенсиите. Това ще задълбочи неравенствата. Много по-добре беше хората, които са с минимална пенсия, да получат съответна обществена помощ “, разясни Сачева.

По думите й ГЕРБ-СДС непрестанно се пробва да дава градивни оферти.

„ Друг е въпросът дали ръководещите желаят да се вслушат. Начинът, по който ще се върнем в ръководството, зависи от едни предварителни избори. Доказали сме, че може да управляваме по-добре “, добави депутатът.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР