За намирането на ново газово находище в Средиземно море край

...
За намирането на ново газово находище в Средиземно море край
Коментари Харесай

Ново газово находище откриха край средиземноморските брегове на Египет

За намирането на ново газово находище в Средиземно море край крайбрежията на Египет, заяви египетската Държавна осведомителна работа, като се базира на американската компания “Шеврон ”, съобщи Българска телеграфна агенция

Кладенецът съдържа към 1 трилиона кубически метра синьо гориво. Той е прокопан със сондажния транспортен съд “Стена Форт ”, като залежите от природен газ са достигнати на дълбочина 3980 метра.

Откритието ще даде нов подтик на проектите на северноафриканската страна да се трансформира в районен енергиен център и основен снабдител на синьо гориво. През последните години в Египет  бяха открити редица петролни и газови залежи, измежду които солидното газово поле “Зохр ” в Средиземно море. Страната реализира самодостатъчност във връзка с потребностите си от газ в края на 2018 година.

Според държавен отчет, оповестен в края на септември т.г., приходите на Египет от експорт на природен газ през данъчната 2013/2014 година са 0.6 милиарда $, а през 2021/2022 година доближават осем милиарда $, което е 13 пъти повече.

За последните осем години количеството на изнасяния полутечен газ (LNG) се е нараснало от 1.9 милиона тона на 7.2 милиона тона или близо четири пъти. За същия интервал египетската страна е подписала 108 съглашения с интернационалните компании за създаване на газови и петролни залежи при минимална стойност на вложенията от 22 милиарда $.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР