За много хора перспективата за директен сблъсък е просто ужасяваща.Може

...
За много хора перспективата за директен сблъсък е просто ужасяваща.Може
Коментари Харесай

Отровните усмивки на пасивно-агресивните хора

За доста хора вероятността за пряк конфликт е просто ужасяваща.

Може би тъй като се опасяват да не се трансфорат в обект на яд или се усещат неловко от концепцията, че могат да разклатят връзката си с отсрещния.

Пасивно-агресивните хора знаят това и го употребяват в своя изгода.

Всъщност те постоянно избират своите „ жертви “, тъй като знаят, че няма да се осмелят да изложат гнева зад думите и отношението си.

Лошата вест за тези, които заобикалят конфликта, е, че в случай че пасивно-агресивното държание не бъде адресирано, то в последна сметка ще сътвори мрежа към себе си.

Добрата вест е, че един категоричен конфликт може да прекъсне този циничен кръг на операция.

Става въпрос за решението да не приемате безмълвно пасивно-агресивното държание на различен човек.

Защо пасивно-агресивното държание не е добра концепция?

Пасивно-агресивно държание е това, зад което крием яростта, негодуванието, гнева и даже омразата в основата му, за да бъдем „ политически правилни “.

Неговата цел обаче не е да бъдем асертивни, а да нараним другия, като заобикаляме директна борба.

Всъщност това е форма на корист, при която човек се държи по затулен, двузначен и колеблив метод.

На пръв взор може да наподобява, че това държание е по-функционално от нападателния жанр на справяне, само че истината е, че то носи толкоз щета, колкото и явната експанзия.

Всъщност то не визира единствено междуличностните взаимоотношения, поради безпокойството, което индивидът основава към себе си, само че също по този начин усилва риска от всички болести, свързани със напрежението.

Няколко проучвания свързват пасивно-агресивния жанр на справяне с нарасналата податливост към личностни разстройства, инфаркт или сърдечен удар.

В доста случаи човек развива пасивно-агресивно отношение, тъй като не знае по какъв начин да работи по различен метод.

Той схваща, че експанзията не е обществено допустима, само че не знае по какъв начин да канализира негативните страсти по асертивен и зрял метод. Ето за какво ги крие.

Нужно е да стане ясно, че пасивно-агресивното държание не взема решение проблемите, основава нови спорове и даже не е потребно, защото не разрешава на индивида да изрази страстите и възприятията си, с цел да реализира задачата си — той би трябвало да ги държи под непоколебим надзор.

7 тактики, употребявани от пасивно-агресивните хора

Мълчаливо наказване

То се състои в изцяло игнориране на другия, отвод да се приказва с него или извънредно студено отношение.

В най-крайните случаи наличието на отсрещния се пренебрегва сякаш инцидентно, макар че в действителност това е съзнателно държание.

Тънки обиди

Всички ние разпознаваме директните обиди, само че тези на пасивно-агресивните хора са сложни за идентифициране.

Често те прикриват обидата с комплимент.

Едва когато помислите, осъзнавате, че това е маскирана засегнатост, която нападна вашите недостатъци.

Всъщност едно от най-предпочитаните средства на пасивно-агресивните хора е сарказмът, който ви кара да се съмнявате дали казаното е засегнатост или не.

Раздразнително държание

Досадно е да бъдеш към хора, които постоянно са в неприятно въодушевление или непрекъснато се оплакват.

Пасивно-агресивните хора не реагират непосредствено, а се ядосват, без да го декларират, тъй че насищат околната среда с голямо напрежение, което прави всички към тях неспокойни, без да могат да схванат какво се е случило.

Инат

Упорството е линия на личността, която може да бъде потребна в някои обстановки, само че от време на време е метод да накажеш другите.

В този случай ще забележите, че индивидът държи на позицията си, даже когато разбере, че няма причини в негова изгода, той го прави, с цел да ви нервира.

Саботаж

Тъй като пасивно-агресивните хора не вземат решение проблемите зряло, те постоянно прибягват до непряка тактичност, с която да нападат.

Те няма да ви кажат, че не желаят да създадат нещо, а ще прибегнат до бойкот, с цел да не се включат или да провалят плана.

Те също по този начин могат да прибегнат до изнудване, въпреки и неуловимо, с цел да лимитират свободата на деяние и решение.

Виктимизация

Пасивно-агресивният човек не търси директна борба, тъй че постоянно се демонстрира като жертва, с цел да разсъни виновност в другите, а по-късно да може да ги манипулира.

Съпротива

Когато се пробвате да се изясните с пасивно-агресивен човек, той в никакъв случай няма да поеме отговорност за своите думи или поведение.

Той ще отхвърли, че е споделил това, в което е упрекван, и си го измисляте. Това държание е изключително фрустриращо.

Редактор: Елиза Трайкова

Инфо: framar.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР