За мисловните подаръци, с които може да помогнем на хората,

...
За мисловните подаръци, с които може да помогнем на хората,
Коментари Харесай

♥ Хората се опитват да си присвоят от околните онова, от което се нуждаят за своето оцеляване

За мисловните дарове, с които може да помогнем на хората, които се пробват да лишават нещо от нас, споделено от известния психотерапевт, психолог и хомеопат доктор Валерий Синелников в книгата му „ Ваксина срещу стрес “ (Изд. „ СофтПрес “).

The Dance of Life (1899-1900) by Edvard Munch

♥ Благославяне и Подаряване

Как да определим от какво има потребност човек? Какво да му подарим? Това е доста елементарно. За тази цел се запитайте: „ От какво е бил притеглен този човек? Какво се е опитал да ви отнеме със своите дейности? “ 

Вече писах за това, че множеството от хората играят ролята на жертва или на тиранин и възприемат заобикалящия ги свят като враждебна, изолирана и лимитирана среда! Затова те се пробват да си присвоят от близките това, от което се нуждаят за своето оцеляване. 

За да бъде по-ясно, ще приведа няколко образеца. 

Ако някой стартира да ви ядосва, той се стреми да ви лиши от успокоение. Това значи, че на самия него му липсва успокоение. И вие би трябвало да му подарите тъкмо това. 

Друг образец. 

Започват да ви ревнуват. Какво да подарите? Със своите дейности ревнивецът протяга ръка върху любовта ви. Той има потребност от непрекъснати потвърждения, че е обичан. В този случай подарък за него е любовта. 

Ако някой различен (а както помните, той е отражение на избрана част от моето подсъзнание) се пробва да ми отнеме увереността, това значи, че на него самия му липсва убеденост. 

Ако желае да ме лиши от наслада - нуждае се от наслада. 

От задоволство - належащо му е задоволство. И т.н. 

Често ме питат по какъв начин би трябвало да наподобява „ подаръкът “. 

Образът на подаръка зависи освен от потребността на вашето отражение, само че и от вашето творчество и фикция. Опаковката за любовта или да вземем за пример за спокойствието може да бъде най-различна. За тази цел се доверете на своето подсъзнание. В него се съдържа информация за потребностите на всички хора, в това число и за нашето отражение. Действайте леко, като на смешка, сходно на децата. Нали помните думите от Библията: „ Ако не бъдете като децата, няма да влезете в Царството Небесно. “ 

Процесът на подаряването е креативен развой. Създавайте облика на подаръка до тогава, до момента в който не постигнете изключително положение на вътрешно единодушие и утвърждение. Но най-важното е противоположната връзка със заобикалящия ви свят. Ако сте построили облика на подаръка вярно, във външен проект, т.е. в живота ви, незабавно ще настъпят удобни промени. 

Спомням си обстановката, която се сътвори на един от моите сеанси. 

При мен на консултация пристигна една жена. Но защото нямало на кого да остави четиригодишната си щерка, беше я взела със себе си. Докато работехме с дамата, детето ходеше по всички страни из кабинета. Момиченцето разглеждаше предметите на бюрото ми и натискаше копчетата на магнетофона. Майката непрекъснато я наблюдаваше и й правеше забележки, с цел да остане на едно място, само че това продължаваше една-две минути. Накрая дамата стартира да се нервира и да се сърди, а най-после се разкрещя на щерка си. Беше невероятно да се работи в такава конюнктура. 

Веднага разбрах, че някъде на подсъзнателно равнище аз съм подразнен, а момиченцето подсъзнателно изпитва потребност от успокоение, защото то се пробва да го отнеме и от майка си, и от мен. Затова въображаемо му благодарих за този урок и му подарих успокоение във тип на розов хипопотам, облечен в къси панталонки на цветя. Не знам за какво в моето подсъзнание се появи този чудноват облик. Но незабавно по-късно момиченцето седна в креслото до майка си, скри се зад тила й и до края на сеанса седнал съм безшумно и умерено. Щом то се опитваше да стане, незабавно въображаемо му „ изпращах " хипопотама и то още веднъж сядаше в креслото. 

Ние завършихме сеанса наред. И когато моите гости се наканиха да си потеглят, попитах момиченцето: 

- Таня, хареса ли ти моят подарък? 

Детето за момент се стъписа от удивление, а по-късно ми сподели: 

- Хареса ми. Много е комичен. Само не разбирам за какво е в панталони? 

Принципът на Благославянето и Подаряването има бездънен метафизичен смисъл. Когато давате нещо, вие получавате повече от същото. Вие сте безконечен океан от здраве, наслада и успокоение. Бездънен бунар от обич, убеденост и благополучие. Колкото повече давате, толкоз повече получавате. 

Не забравяйте думите на Христос: „ На който има, ще се даде, а на този, който няма - ще се отнеме и последното. “ 

В тази връзка на Изток е известен следният израз: „ Ако имаш тояжка, ще ти дам тояжка. Ако нямаш тояжка, ще ти взема тояжката. “ 

Разберете най-важното! Вие сте собственик на света, вие сте магьосник. Можете всичко. Затова дайте на индивида това, от което той се нуждае като персона. И откакто получи това, което му е належащо, са вероятни два разновидността на последващото развиване на събитията. 

Първият - този човек ще се промени дружно с вас и ще стане различен. 

И вторият - този човек ще ви остави на мира и ще си отиде от вашия живот, като отстъпи място на други хора. 

Всичко е доста просто: вие преставате да играете ролята на жертва или на тиранин, което значи да „ зареждате “ хората с отрицателни мисли. От вас стартира да се излъчва информация от безусловно нов темперамент. Вие предавате берекет и обич, а това работи благотворно както на вас, по този начин и на заобикалящия ви свят. 

Първият вид е по-подходящ за нашите взаимоотношения с околните ни хора. Нали желаеме те да се трансформират и да останат с нас. Но за тази цел е нужно на първо време: да се променим ние самите. 

От: „ Ваксина срещу стрес “, Д-р Валерий Синелников, изд. „ СофтПрес “, 2008 година
Картина: The Dance of Life (1899-1900) by Edvard Munch; en.wikipedia.org

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР