За масови демонстрации срещу политиката на правителството се подготвят гръцките

...
За масови демонстрации срещу политиката на правителството се подготвят гръцките
Коментари Харесай

Масови демонстрации в Солун

За всеобщи демонстрации против политиката на държавното управление се приготвят гръцките синдикати в навечерието на Международния панаир в Солун. В града са засилени ограниченията за сигурност, съобщи БНР.

На туристите се предлага да заобикалят влизане в централната част.

Над 3500 служители на реда към този момент са в Солун за защита на интернационалния панаир, който се открива на следващия ден от премиера Кириакос Мицотакис.

Полицията блокира центъра на града за коли. Полицейски елементи са ситуирани по централните улици, с дронове наблюдават придвижването.

Синдикатите се приготвят за всеобщи митинги във връзка визитата на премиера.

Над пет огромни демонстрации се провеждат на следващия ден от пенсионери, студенти, младежките организации на опозиционните партии и работещите в разнообразни браншове.

Щафетата на митингите стартира от през днешния ден, като стачкуват медиците в държавните лечебни заведения с искане за повече лекари и средства за опазването на здравето.

След обяд оповестиха протестно шествие служители на реда и пожарникари с искане за по-добри условия на труд и възнаграждение.

Властите предлагат жителите да заобикалят прекосяване през центъра на Солун през днешния ден и на следващия ден, а част от магазините затвориха.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР