ЗА КОГО БИЕ КАМБАНАТА Няколко български институции получиха Нобелова премия

...
ЗА КОГО БИЕ КАМБАНАТА Няколко български институции получиха Нобелова премия
Коментари Харесай

Нобеловият комитет отличи МВР, прокуратурата и съда в България

ЗА КОГО БИЕ КАМБАНАТА
Няколко български институции получиха Нобелова награда за мир, защото способстват за понижаване на омразата и насилието над личността. 
Никоя друга страна не е толкоз хуманна и зачитаща правата на явни нарушители, които въпреки всичко са почтени до доказване на противното, а то в никакъв случай не се потвърждава, тъй като е обратно, аргументира се Нобеловият комитет. 
Членовете на комитета са удивени от практиката в България да вземем за пример служители на реда да носят стълба на човек, който преди малко е разцепил джип с 200 км/ч, убивайки две девойки. 
Всяка друга полиция по света, без значение дали е в демократична или консервативна страна, би се отнесла с най-малко човечност към подобен субект. А българските служители на реда и полицайки носят стълба оказват помощ на индивида, поддържат го в сложния житейски миг. Все отново е тежко да преживееш такова нещо, а всеки човек в сложен миг има потребност от поддръжка. 
Например в имперските страни като Китай, Русия или Съединени американски щати в сходна обстановка обвиненият може и да съобщи богу дух преди да стигне до полицейски сектор. В България също има такава статистика, само че го има и положителният образец, който в другите страни липсва. 
Друго невиждано по света събитие е красиви полицайки да вършат конвой услуги. Съвсем неотдавна стана известна историята, когато шофьор-рецидивист бе ескортиран от атрактивна полицайка и сътрудници с патрулен автомобил. За страдание, малко по-късно пред очите на патрула-ескорт патрулираният прави злополука, убива човек и ранява тежко двама. Патрулът-ескорт още веднъж постъпва хуманно и не подхваща някакви репресивни дейности. Показателен за професионализма на служителите на реда факт е, че ескортът им се е движел с превишена скорост, само че не е направил злополука. 
Неизброими са образците на положително взаимоотношение сред жителите и полицията - на предприемчиви жители с неразбираем бизнес полицията дава специфични услуги, полицейски атрибути, сензитивна информация и какви ли не чисто човешки услуги. Също напълно неотдавна джип, с който е направена злополука със смъртен случай, полунощ се самозапали на паркинг на Министерство на вътрешните работи, където стоял в качество на вечествено доказателство. Отново невъобразим хуманизъм с риск за живота и репутацията на някой неизвестен орган на правопорядъка. 
Освен полицията, към почтените до доказване на противното, че и след доказване на противното, хуманно отношение демонстрират и другите институции. В страни, които сме привикнали да назоваваме " развити ", в действителност са развили обезчовечаването. 
Никъде другаде не се предлага такава сложна услуга за почистване на имидж по институционален път - толкоз хора са потвърдено чисти, толкоз политици са потвърдено некорумпирани, толкоз човешки същества са минали през " инспекции " на българските институции, след които излизат изкъпани и напудрени като бебешки дупенца.
Дори глобите на световния неприемлив акт Магнитски не важат в България и глобените си задоволяват всички потребности, без да страдат бизнесът и комбинациите им. 
Прокуратурата, Национална агенция за приходите и някои други органи на държавното насилие наистина от време на време в България се употребяват за репресии вид " институционална бухалка ", само че в други случаи става тъкмо противоположното: или органите щастливо се разсейват, или дори предлагат топла вана с жълти патета и всевъзможни СПА-процедури с кафенце и мулти-охладител. 
Накрая, даже след " доказване на противното " - когато въпреки всичко се стигне до съд против някой несретник, съдът постоянно намира метод да облекчи участта на клетника, чието наказване няма да понижи тъгата на жертвата и околните, само че ще озлоби нарушителя и вместо да го поправи, ще го тласне в серпантина от ескалиращо принуждение.
Възхитителен е и методът, по който институциите в тази красива и плодородна страна си подават топката с точни пасове, тупкат, дриблират, изкарват от дузпа в тъч и всичко това с една висока цел - реализиране на човешкото у индивида. 
Поради всичко това Нобеловият комитет се видял в знамение коя по напред институция в България да награди с награда за мир, дружба и взаимопомощ. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР