, за което беше обвинен синът на Стоян Александров, извади

...
, за което беше обвинен синът на Стоян Александров, извади
Коментари Харесай

Заплахи, отнети имоти и тотален ужас: Нов сигнал срещу лихварската дейност на сина на Стоян Александров

, за което беше упрекнат синът на Стоян Александров, извади нескрито следващия сигнал за машинация и изнудване по отношение на дебитор към фамилията на някогашния финансов министър.

Това е казусът на Теменуга Стойчева - собственичка на компания за строителство на недвижими парцели, която поема дълг към Александров през 2018 година

Стойчева изясни пред bTV, че е потърсила неговите услуги, откакто е попаднала в спор за дължими лихви към първичния си заемодател - " неточна банка, която към този момент я няма на пазара ".

Кредитният ѝ рейтинг тогава бил " унищожен " поради неуредените връзки с банката, което прави невероятно тегленето на заем от друга финансова институция.

" Приятел на брачна половинка ми даде информация, че може да се вземе с " естествена рента " и да се погасят отговорности по строителството. Приехме предлагането за 10% рента, само че до момента в който стигнем до офиса му, се повиши на 11%. Съгласих се, тъй като нямах избор ", сподели тя в изявлението.

Жената е общувала само със сина на някогашния банкер - Петър.

В изявлението си за bTV тя твърди, че един път той ѝ предложил да " ударят " дамата, на която тя дължала първичната сума.

" Казах, че това не ме интересува, просто желая да върна парите. Не знам какво значи " да ударим ". Още тогава ми направи усещане за ненормално държание ", споделя Теменуга Стойчева пред bTV.

Условието за заема от 350 000 евро е било тя да заложи различен собствен парцел - клуб-ресторант на бул. " Никола Вапцаров ". Пазарната му оценка съгласно нея е била 950 000 евро, т.е. съвсем три пъти по-висока от заема.

Още при приемането на данните за първата дължима рента, тя вижда, че е надписана с спомагателна такса от 2000 лева на месец.

Когато Стойчева поискала пояснения - майката на Петър Александров, я предизвестила да внимава, тъй като нейният наследник имал " наказателна група ".

При първото забавяне с заплащане по лихвата, Стойчева е получила предложение от Петър Александров да му трансферира пълномощие, с което той да се заеме с продажбата на ресторанта. Първоначално тя се е съгласила и е подписала документите, само че след три дни е поискала да го отдръпна пред нотариуса - и тогава схванала, че то е написано на напълно различен човек. Стойчева твърди, че не знае по какъв начин се е случила замяната.

Следващият ход на Петър Александров е бил да извади заповеди за осъществяване и да ангажира частен правосъден реализатор против нея - след което " стартира цялостен смут ".

Споменатият от нея по име ЧСИ Георги Николов е провел три продани на имои, които съгласно нея са нередовни. Надписал си е и хонорар в размер на 200 000 лева при размер на нейния дълг от 820 000 лева

Продал е ресторантът, макар че не е уведомил втория съсобственик в парцела - юридическо лице, което също принадлежи на Теменуга Стойчева.

Продава и част от " доста първокласен парцел ", който е нейно персонално жилище, а не е част от активите на компанията, поела заема от Александров.

Жената твърди, че продадените парцели са на обща стойност от 1,4 млн. лева, които би трябвало да надвишават цялата дължима сума + извънредно огромния му хонорар. Въпреки това през ноември 2023 година получила от ЧСИ документ, съгласно който тя продължава да дължи сума от 650 000 лева

Съпругата на частния правосъден реализатор се оказва арбитър в Апелативен съд - София, при която в началото се пада " инцидентно " един от правосъдните разногласия по проблема. Стойчева акцентира, че тогавашният началник на правосъдния състав е преразпределил делото поради спор на ползи.

Тя прикани прокуратурата да се намеси, с цел да " излезе истината ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР