За казанлъчани и тези, които обичат небето тази светлоока и

...
За казанлъчани и тези, които обичат небето тази светлоока и
Коментари Харесай

Руса красавица в небето над Казанлък

За казанлъчани и тези, които обичат небето тази светлоока и руса жена не е вест. Тя е едно от локалните очарования и една от дамите, по които се извръщат глави, написа НовиниБГ.

Просто е от другата порода. Тази, която не се бои от високото. Нито от риска, нито от високите скорости,  адреналина и затова има привилегията да се възхищава на света.. от високо.

Малина Петрова-Соломаха е една от дамите водачи в България. Работи на казанлъшкото летище като инструктор на млади водачи.

Да „ опитоми “ самолета е нейна фантазия. С уточнението, че е същото като шофирането, само че не напълно: тъй като отговорността във въздуха е доста по- огромна. 

Започва се стимулирано и с нюх. И доста предпочитание. После идват и опциите. 

В небето е от 20-годишна и не смята специалността си за мъжка. Има и собствен идол в небето и жена, от която е научила скъпи уроци за  летенето, авиацията. Животът,  гледан отвисоко. 
 

От единствената жена в света, управлявала държавен аероплан и с привилегията да е българка Валентина Цветкова, Малина Соломаха е научила, че за авиацията би трябвало да си доста квалифициран и в тази специалност на дамите е мъчно, по тази причина е нужно да се поддържат взаимно. Авиоинструкторката в свръхлеката авиация влага доста любов и самообладание в образованието на младите водачи.

Мотивирана е да опазят и надграждат съживената още веднъж традиция за летенето. Казва, че това не е екзотика, още повече когато видиш жена в небето, защото  нежната войска там става от ден на ден.

Отвъд небето Соломаха има и друга страст- отново висока- планините и ските. Обожава снегът. И двете си девойки. Адреналинов вид е, за който летенето е метод на живот.

И високо в небето или планината намира същинското удостоверение на думите на Ричард Бах: „ Най-добрият метод да се отплатиш за един хубав миг е да му се насладиш “.

За водача Малина Петрова Соломаха това е житейска философия. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР