За жълт дъжд с неясен, но вероятно фекален произход край

...
За жълт дъжд с неясен, но вероятно фекален произход край
Коментари Харесай

КЕМТРЕЙЛС?!? Лайна от самолет окъпаха Варна

За " жълт дъжд " с неразбираем, само че евентуално фекален генезис край Варна осведомят десетки очевидци. По думите на локални жители явлението е било видяно в региона на " Старите лозя " на Калиманци.

Този регион носи още името " Асфалтова база - Припек. Местността е в рамките на община Суворово и е оповестена за " Зона за аграрни труд и отдих ".  

" Споменатият " жълт дъжд " се е появявал и в други години, само че общо взето рядко. Не мога да дава точни данни за часа и даже дата на " дъжда ", тъй като не пребивавам непрекъснато там, въпреки да има дребна сграда. Активизирането на този " дъжд " забелязах предходната седмица, когато отидох да работя на лозето ", твърди човек, зарадвал се на порция от странния дъжд.

Вероятно е ръсено през нощта на 26 или 27 Септември 2023 год. Отново, спомагателна порция " дъжд " забелязах тази седмица на 04.10 2023, евентуално " поръсено " през нощта след 02 или 03.10.2023.

Този " жълт дъжд " не се следи на никое място из Варна, което допуска, че произходът му не е обвързван с общо метеорологично събитие. Капките са с размер до лещено зърно, жълти на цвят, не се отмиват елементарно. Тези капки са по всяко листо, плод, предмет в имота ми, в това число по паркирания ми извън автомобил. Същите капки ги има и при съседите ми, които изявиха подготвеност да потвърдят думите ми.

След шерване с познати оставам с мнението, че става дума за изхвърляне на изпражнения от кацащи самолети. Обяснението, което получих от познати е, че самолетите не могат да изпразват резервоарите си с фекалии при полета по транспортните коридори, тъй като на огромните височини температурите са под нула градуса и изхвърляната субстанция замръзва върху самолета.

Затова би трябвало или фекалиите да се изхвърлят в долните пластове на атмосферата, където самолета се намира единствено при политане и кацане, или да се заплати солидна сума на летището за прибирането и неутрализирането им.

Разбира се, че са вероятни и други пояснения на " жълтия дъжд " като пестициди или друго, само че при всички случаи става дума за нещо ненормално и очевидно рисково.

Основните терзания на индивида са, че " жълтият дъжд " може да причини болести с неразбираем генезис, в случай че фекалиите не са дезинфекцирани по разпоредбите.

Той изяснява, че дезинфекцираните фекалии също са заплаха за растенията според от концентрацията им. В последните три години в имота му са изсъхнали 9 овошки в плододайна възраст – вишни, круши, дюля, кайсии.

Не е ясно дали даже измитите плодове не са поели от мощните дезифектанти и до каква степен е безвредно консумирането им.

Мъжът е подал сигнал за случая към РЗИ-Варна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР