За изработването на един снежен човек се изразходват около 300

...
За изработването на един снежен човек се изразходват около 300
Коментари Харесай

Лекар: Правенето на снежен човек гори 300 калории

За изработването на един снежен човек се изразходват към 300 калории, по тази причина основният външен специалист на Департамента по опазване на здравето в Москва Андрей Тяжелников го предложи за намаляване, както и за подсилване на мускулите.

" Дългата и снежна зима има своите обичаи. Строенето на снежни индивиди е една от тях. Тези занимания са изобразени даже на доста картини на известни художници от разнообразни времена. Те се срещат на всички места в дворовете и на детските площадки, щом падне задоволително сняг. Смята се, че изработката на снежен човек изразходва към 300 калории, а също така тренира мускулите на гърба и ръцете. В края на краищата, с цел да търкаляте снежни топки, би трябвало да се движите пламенно в топли облекла. Така че колкото повече снежни индивиди, толкоз повече изразходвани калории ", сподели Тяжелников.

Според препоръките му можете да изберете и други действия, с цел да прекарате време със фамилията си, като джогинг или просто вървене със ски, което е потребно за цялото тяло. Дори единствено разходката из гората или парка, из красиво украсения град ще донесе изгоди за здравето.

Посещението на изложения и музеи също е енергоемко. Забавлявайки се с разглеждането на картини и експонати, можете да натрупате хиляди стъпки. Голямата изгода от всички зимни занимания е освен да се упражняват мускулите и да се горят калории, само че и да се създава хормонът на насладата - серотонин, който е доста потребен за здравето ", добави Тяжелников.

Лекарят сподели, че спускането с шейна също оказва помощ за изгарянето на калории, тъй като би трябвало да издърпате шейната назад нагоре по хълма, откакто сте се спуснали по него. Това е здравословно кардио упражнение.

" Но би трябвало да се избират места, където е безвредно и не е препълнено. Статистиката демонстрира висок % на пострадвания, изключително при каране на шейна. Карането на ски или игрите навън са по-полезни и по-малко рискови ", добави експертът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР