За изборът и изборите, как ги правим и влиянието на

...
За изборът и изборите, как ги правим и влиянието на
Коментари Харесай

Навътре в народопсихологията: Как избираме по време на избори?

За изборът и изборите, по какъв начин ги вършим и въздействието на пандемията върху всекидневието ни – специфични посетители на изборното студио на bTV са доцент Георги Бърдаров, учител по демография в СУ „ Св. Климент Охридски “ и историкът проф. Петър Стоянович.

“Има огромно разделяне на българското общество у нас и в чужбина, само че би трябвало да си дадем сметка, че живеем в радикално друг свят. Да си живял някъде на открито и да се върнеш в родината е напълно нормално”, споделя доцент Бърдаров

Според проф. Стояновия епохи наред българинът е ходел на гурбет, а връзката сред майката-родина и това, което е към нея даже на хиляди километри по това време, е нещо напълно обикновено.

„ Свикнахме да живеем прекомерно умерено, забравихме какво са войни, катаклизми и спорове - по тази причина започнахме да мечтаем за неща, които са много нереални “, добави доцент Бърдаров.

Според историкът проф. Стоянович българската политическа система към момента няма акт 16 и по тази причина фантазиите на цели три генерации сънародници не могат да се осъществят.

На въпрос за въздействието на COVID-19 върху всекидневието ни доцент Бърдаров съобщи, че в цялата човешка история е имало пандемии.

" Те са циклично събитие, нищо не се е трансформирало, светът ще продължи да съществува ", добави той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР