За инцидента алармира свидетел на случилото се в социалните мрежи.  Всичко

...
За инцидента алармира свидетел на случилото се в социалните мрежи. 
Всичко
Коментари Харесай

Мъж спаси майка и детето ѝ, паднали в ледените води на Гребния канал в Пловдив

За случая сигнализира очевидец на случилото се в обществените мрежи. 

" Всичко стана за секунди. Детето бягаше напред и падна във водата. Майката стартира да пищи. Наблизо имаше мъж, който незабавно скочи да извади детето. Жената обаче също се подхлъзна и падна във водата. На помощ се притече и различен човек, който при опита си да помогне - също падна във водата. Така се оказахме с четирима души за избавяне ". Това описа в ефира на " " спасителят Васил Лесев.

Той и сътрудника му незабавно се отзовали и извадили хората от студената вода. " Само с уплах се размина обстановката. Бяха и измръзнали. Не се наложи да се вика кола за спешна помощ, защото всички бяха с коли и незабавно влязоха в тях на топло ", добави спасителят Валентин Стоименов.

Това не е първият сходен случай в същия ден . " Охранител видя към 1:45 часа през нощта двама от трима разхождащи се младежи на Гребния канал падат във водата. Наши спасители са се притекли на помощ. Извадени са незабавно от водата. Извикана е и полиция, кола за спешна помощ и Гражданска отбрана. За случая обаче не се разшумя, тъй като не е имало очевидци. Но казусът не е казус ", акцентира Димитър Палашев, шеф на Оперативна програма " Общинска защита " - Пловдив.

По думите му през зимните месеци водата в Гребния канал е по-малко. " Намалили сме равнището поради снегонавявания и дъждове. Нивото би трябвало да е и по-ниско, тъй като в случай че замръзне и някой се подлъже - да не се стига до съдбовни произшествия. Целия Гребен канал е оборудван с указателни и забранителни табели. Предупреждават се хората, пристигнали да се разходят, от нашите чиновници по защитата ", твърди Палашев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР