За град като Русе тежкотоварните камиони са изключителни замърсители на

...
За град като Русе тежкотоварните камиони са изключителни замърсители на
Коментари Харесай

Пенчо Милков: Тежките камиони са изключителни замърсители на въздуха

За град като Русе тежкотоварните камиони са изключителни замърсители на въздуха

Това сподели кметът на Русе Пенчо Милков по време на конференцията „ Българските гласове за Европа: Как да опазим природата? “, която се провежда в пресклуба на Българската телеграфна организация в града. Събитието е част самодейността на Българска телеграфна агенция „ Български гласове за Европа “, която се извършва с поддръжката на Европейския парламент.

"Считам, че и градският превоз, и персоналният замърсяват. Полагаме старания за декарбонизация на превоза. Работим по планове взаимно с научната общественост, с Русенския университет “, сподели още кметът. Като приоритет за града по повод чистотата на въздуха Милков дефинира зелената система.

"Имаме най-вече регистрирани дървета от останалите градове в страната. Имаме акция по залесяване в кварталите. Почистваме противозаконни сметища. Изваждаме от природата стотици тонове боклуци годишно “

Милков добави, че Русе е градът, който има правото да приказва освен за екология, само че и за промени, тъй като те са почнали от тук. Това са промени, които са положителни за всички, сподели кметът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР