За германските инвеститори ще е добре България да влезе в

...
За германските инвеститори ще е добре България да влезе в
Коментари Харесай

В момента не ни е изгодно да влизаме в Шенген, заяви Борисов в Берлин

За немските вложители ще е добре България да влезе в чакалнята за еврозоната. Що се касае до Шенген - сега не знам даже дали е преференциално за България да влиза в Шенген. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в взаимна конференция с ръководителя на Групата на Християнсоциалния съюз Александер Добриндт в дойде в Берлин. Той ще бъде почетен посетител и преподавател на съвещанието на Групата на ХСС в немския Бундестаг.

"Използваме цялата шенгенска система, имаме на 100% всички немски системи. С Турция съглашението ни не работи. Благодарение на персоналното ни съглашение с Ердоган ние нямаме напън от Турция. Но всеки ден ние връщаме на Гърция 100-150 мигранти. Ако Александър каже "Вие сте в Шенген ", те ще напънат и България. Имаме хубава сентенция: "Всяко зло за положително ". Към днешна дата, даже да съм съпротива, няма да приема влизане в Шенген ", сподели Борисов.

Премиерът подчертава и върху икономическите връзки.

"Обсъдихме опциите за поощряване на интереса на баварски компании за нови вложения и разширение на наличието им в България, както и по-активното коопериране с български компании. Възползвайки се от конкурентните преимущества на страната ни, баварските компании могат да продължат да осъществят сполучливи вложения в области като осведомителни технологии и телекомуникации, автомобилна индустрия, машиностроене, електроника, аутсорсинг, логистика ", сподели той.

По отношение на тематиката за Брекзит министър председателят Бойко Борисов посочи, че са били направени какви ли не отстъпки, само че към днешна дата няма нищо по-различно отпреди три години. „ Аз съм участник на препоръките и още преди няколко години, когато стартира Брекзит, споделих, че той няма да излезе добре. Преди седмица приказвах и с Борис Джонсън. Огромни ползи има за Европа и Англия, огромна стопанска система, милиони хора работят от двете страни “, очерта обстановката българският министър-председател.

Александер Добриндт благодари на премиера за визитата.

„ Искам да изкажа задоволството си и наслада, че мога да поздравявам нашия добър другар Бойко Борисов. За нас е чест, че министър-председателят е отделил от своето време, с цел да ни посети тук. Тази намира се организира във значим исторически миг, 30 години след рухването на стената. Това е изключително алегорично за нас. Отбелязвайки тази годишнина, ние желаеме даподчертаем, че възобновяване на Западна Европа зависеше от напъните на Източна Европа. Страните от Централна и Източна Европа са наши другари и ние можем да разчитаме на тях. Бойко Борисов е един от нашите най-близки другари в Европа, аз изпитвам голям почит към това, което неговото държавно управление реализира през годините “, сподели водачът на ХСС.

„ Нашите стопански връзки са извънредно близки. В региона на колите, да вземем за пример, имаме доста фабрики. Бихме били удовлетворени, в случай че тази наклонност се ускори. България записва едно доста сполучливо развиване, изключително в случай че се обърне внимание на финансовата област. Също по този начин икономическият напредък също повлиява на стандарта. Търговският баланс става все по-впечатляващ. Аз открих, че Германия внася повече, в сравнение с изнася към България “, изясни Добринд.

В отговор на журналистически въпрос Александер Добриндт означи, че разполагането на един огромен авто цех в България на немски производител е в диспути. „ Всички сме наясно, че става дума за стопански въпрос, това е стопанско решение, в което политиката не може да се меси. От друга страна сме наясно, че политиката слага политическите рамки и нашата среща е в този подтекст “, посочи ръководителят на Групата на Християнсоциалния съюз.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР