За една нощ един от най-известните и посещавани плажове в

...
За една нощ един от най-известните и посещавани плажове в
Коментари Харесай

Протестиращи превърнаха „Копакабана“ в гробище

За една нощ един от най-известните и посещавани плажове в Рио де Женейро „ Копакабана “ беше трансфорат в гробище, оповестява „ Ройтерс “. Демонстрацията е на локална неправителствена организация, която не е съгласна с дейностите на бразилското държавно управление при битката с COVID-19.

Снимка: Reuters

До изгрев слънце недоволните със обстановката в Бразилия са изкопали над 100 гроба в пясъка, като над всеки един е комплициран кръст и националния байрак. С дейностите им протестиращите са целяли държавното управление на президента Жаир Болсонаро да промени политиката си към рецесията с ковид и да дава настоящи данни за разпространяването на болестта.
Бразилски висш арбитър: Болсонаро да не крие данните за  COVID-19 в страната Министерството на здравеопазването в събота спря разгласяването на данни за разпространяването на ковид
Здравното министерство на Бразилия спря да разгласява всекидневно информация за общия брой на позитивните проби. По последни данни те надвишават 672 хил, нареждайки страната на второ място след Съединени американски щати по брой на инфектирани с COVID-19. До събота жертвите бяха съвсем 36 хиляди

Снимка: Reuters

Бразилците са на мнение, че президентът Болсонаро подценява пандемията. Те остро подлагат на критика решението му да подмени медиците в спешния щаб с военни и отхвърли му да вкара карантина в страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР