За единадесети пореден път Банско получи ски Оскара и отново

...
За единадесети пореден път Банско получи ски Оскара и отново
Коментари Харесай

Банско е най-добрият ски курорт на България за 2023 г.

За единадесети следващ път Банско получи ски Оскара и още веднъж напълно публично може да употребява определението " Най-добър ски курорт на България ". Това присъдиха посредством анонимно гласоподаване експерти, работещи в ски промишлеността, консуматори на услугата, туроператори, сътрудници и медии, които гласоподаваха анонимно сред 26.06. и 13.10.2023 на уеб страницата на Световните ски награди - www.worldskiawards.com, оповестяват от Юлен АД.


Още една от влиятелните статуетки на World Ski Awards идва в полите на Пирин планина: Кемпински Хотел Гранд Арена Банско беше избран за най-хубав ски хотел на България!

Тази година в анонимното гласоподаване още веднъж се включиха над 4 млн. души, което значи, че допитването е не просто най-голямото в сектора, а и едно от най-глобалните, провеждани въобще. Ски туризмът съставлява жизненоважен сегмент от международния пазар на пътувания и туризъм. Приблизително 400 милиона пътувания на скиори се правят всяка година в над 2500 ски курорта по целия свят, които оферират над 6 милиона хотелски кревати.

Управляван от концесионера „ Юлен “, зимният център под връх Тодорка господства класацията от 2013 год насам, като със същото досега могат да се похвалят единствено австрийският Кицбюел, френският Вал Торенс, американският Диър Вали. " Щастливи сме, че печелим този Оскар в региона на ски туризма за единадесети следващ път, тъй като това спомага за имиджа на града, на ски зоната и на България, като желано място за първокласно ски прекарване, където водещото е високото качество на услугата на извънредно атрактивна цена ”, сподели Иван Обрейков.


Mаркетинг шефът на концесионера Юлен АД, който стопанисва ски зоната в Пирин подсети, че до 15. декември всеки фен на зимните спортове може да се снабди със сезонна карта за оборудванията в Банско против 1500 лв., цена която остава непроменена от две години насам, макар високите инфлация и цени на енергоизточниците.

През лятото на 2023 год. Юлен АД направи солидна инвестиция с цел да усъвършенства инсталацията за софтуерен сняг на водещата компания TechnoАlpin по дължината на целия ски път, което разрешава при удобни условия (температура под -2 градуса и ниска мокрота на въздуха) той да бъде заснежен в границите на единствено 72 часа. Освен това за идния зимен сезон са закупени две нови съвременни снегоутъпкващи машини Leitner, които ще спомогнат за поддръжката на пистите на международно равнище. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР