За единадесета поредна година Столичната община ще подкрепи проектни инициативи

...
За единадесета поредна година Столичната община ще подкрепи проектни инициативи
Коментари Харесай

Столична община чака проекти по Програма „Европа“

За единадесета поредна година Столичната община ще поддържа планови начинания на гражданския бранш в София посредством Програма „ Европа “.

Проектни оферти ще се подават от 3 септември до 3 октомври до 17:30 ч. единствено по електронен път на уеб страницата на Програма „ Европа “. Насоките за кандидатстване, Методиката за оценка и класиране на плановете, документите и управлението за онлайн кандидатстване могат да се видят на уеб страницата на Програма „ Европа “ www.evropa-so.bg, в графа «Кандидатствай тук». Формулярът за кандидатстване ще бъде деен на 3 септември т.г. в 9.00 ч.

Не по-късно от 15 дни преди приключване на крайния период за набиране на плановите оферти ще се проведат Информационни дни, по време на които ще бъде предоставена опция за уточнения по процедурата за кандидатстване. Информация за датата и мястото на провеждането им ще бъде оповестена на уеб страницата на Програма „ Европа “, както и в раздел „ Новини” на интернет страницата на Столична община www.sofia.bg.

Приоритетните области за 2019 година са дефинирани в сходство с главните цели и водещите начинания в тактиката „ Европа 2020”, Интегрирания проект за градско възобновяване и развиване на София 2014 – 2020, Рамковата стратегия за научни проучвания и нововъведения „ Хоризонт 2020” и Иновационната тактика за умна специализация на София.

Приоритетите на Програма „ Европа “ на Столична община за 2019 година са:

Приоритетна област 1: Подпомагане на партньорството сред структурите на гражданското общество и органите на локалната власт при основаване и използване на европейски политики и положителни практики, ориентирани към качеството на живот в столицата.

Приоритетна област 2: Подкрепа за основаването на устойчиви общински политики и модели за социализиране на градски пространства в партньорство с неправителствения бранш за основаване на нови публични знакови центрове в град София, които да способстват за неповторимата еднаквост и европейска значителност на града, както и за осъществяване на действия в София като град на толерантността.

Приоритетна област 3: Насърчаване на новаторски и цифрови начинания в обществения бранш, осъществени в съдействие сред жителите, публичните организации и локалната власт, и в частност за осъществяване на действия в София в поддръжка на предприемачеството, нововъведенията и цифровите технологии.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР