За един документален филм, който преди да е показан на

...
За един документален филм, който преди да е показан на
Коментари Харесай

"Съдбата на скитника" - дебют на Ана Китанова в документалното кино


За един документален филм, който преди да е показан на всеобщия фен, към този момент има награди. В средата на месец май режисьорката Ана Китанова беше отличена за дебют на Националния фестивал на българското кино " Васил Гендов “, проведен от Съюза на филмовите дейци.
Лентата се споделя " Съдбата на скитника “ и в границите на 55 минути споделя историята на Павел Йосифов - странна, само че колоритна персона, която живее в една гора покрай Трън в къщурка от тиня без ток и вода.

Това е петият филм на Ана Китанова, само че първи документален след късометражните - " Възглавницата ", " Мълчанието ", " Жената от фара “ и " Закуски “. Курсовите й работи " Възглавницата “ и " Мълчанието “ са отличени на Международния фестивал за късометражно кино в Истанбул. Дипломният й късометражен филм " Жената от фара “, изработен през 2014 година е селектиран за конкурсните стратегии в Задар, Драма, Варна и Турун.

Най-новият й филм " Съдбата на скитника “ споделя историята на 75-годишния Павел Йосифов, който живее живот, обвързван с огромни ограничения по лична воля, а не тъй като е извънредно безпаричен и няма опция за нещо най-малко малко по-комфортно.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Светослава Кузманова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР