За двайсет и седми път "Банкер на годината" Независимо от

...
За двайсет и седми път "Банкер на годината" Независимо от
Коментари Харесай

В новия брой на в. БАНКЕРЪ четете

За двайсет и седми път "Банкер на годината "

Независимо от сложните времена, в които живеем, вестник "БАНКЕРЪ " продължи традицията си, съхранена в продължение на съвсем три десетилетия - да отличава мениджърите на тези финансови институции, които реализират най-забележителни триумфи през годината. Със специфичния огромен приз „ Банкер на годината 2020” бе отличен гуверньорът на Българска народна банка Димитър Радев, по време на чието ръководство падна бариерата по пътя към императивното бъдеще на България в Еврозоната.

Вдъхват нов живот на кредитния мораториум

Кредитополучателите са на път да получат второ облекчение за разсрочване на заплащанията си по заемите. Българска народна банка и комерсиалните банките дадоха индикации, че се работи по промени в този режим, откакто в сряда (2 декември) получиха зелена светлина от Европейския банков орган.

Ще се опита ли ГЕРБ да отсрочи парламентарните избори?

Напоследък в общественото пространство все по-често стартират да се появяват отзиви, че ръководещите се канят да отсрочат постоянните парламентарни избори най-малко с два месеца – до май. За задачата ще се употребява напрегнатата обстановка към пандемията от Ковид-19 и удължение на изключителната епидемиологична конюнктура.

Министерство на вътрешните работи запаса престилката на Найда Манчева

Ще "изпият " ли противоепидемичните ограничения така и така нежните силици на полицията, които в естествена конюнктура са ориентирани към противопоставяне на престъпността? Отговорът на този въпрос е належащ, изключително в случай че се има поради, че пандемията се проточи съвсем година, а няма аспект коронависурът скоро да развее белия байрак.

Банките - "новите Медичи "

Във времето, когато в редица страни е въведена национална карантина поради пандемията от COVID-19, значително галерии стоят затворени към този момент девети месец. На всеки три музея в Съединените щати един не е отварял порти, откакто затвориха през март - сочи изследване на Американския алианс на музеите. За сметка на това редица банки и огромни корпорации не престават да купуват, да заемат и да демонстрират творби на изкуството.

Само политически разтърсвания могат да ни забавят за еврозоната

За страдание, към днешна дата и въз основата на данните и настоящите трендове, не разполагаме с доста причини да чакаме бързо възобновяване или интензивен напредък на стопанската система следващата година. Всичко това допуска превръщане на следената в последните години наклонност на спад на необслужваните заеми. Димитър Радев, шеф на Българска народна банка, пред в. БАНКЕРЪ.

Администрацията е "войската " на властта

Ако запитате един върл алкохолик кое е най-хубавото средство срещу махмурлук, той ще ви каже – продължавайте да пиете. Та по този начин и с държавното управление – това, което прави то, не е ориентирано към изтрезвяване и стабилизиране на стопанската система, а към отсрочване на неизбежния край. Доц. доктор Григор Сарийски, финансов и стопански специалист в Института за стопански проучвания при Българска академия на науките - пред в. БАНКЕРЪ.

Законодателната вакханалия като че ли няма край

С чудовищното си безхаберие и юридическа непросветеност депутатите от всички партийни бои забъркаха гръмовен скандал към "двойните неустойки " по бързите заеми: на първо време се пробваха да ги пробутат през пленарната зала тихомълком, а след това - като гръмна абсурдът - гръмогласно се заеха да ги анулират, сътворявайки в бързината нова и още по-гъста каша.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР