За директна заплаха от военни действия в Косово очевидна не

...
За директна заплаха от военни действия в Косово очевидна не
Коментари Харесай

Война за Косово? Наш дипломат каза възможна ли е

За директна опасност от военни дейности в Косово явна не може да се приказва, успокои в изявление за бТВ Боби Бобев, някогашен дипломат на България в Албания и Косово.

Той добави, че е било опровергано, че сръбски военни се концентрират по границата.

"Очаквам намесата на Европейски Съюз и НАТО в Косово. Имаме следващото деяние в една перманентна рецесия ", уточни Бобев.

Според него противоречивите въпроси ще бъдат решавани на масата за договаряния, както упорства Европейски Съюз.

Снощи имаше ескалация на напрежението сред Косово и Сърбия. Етнически сърби в Косово блокираха пътни артерии, по които се стига до границата на Косово със Сърбия в израз на неодобрение от решенията на държавното управление в Прищина.

Кабинетът на Косово беше решил от през днешния ден (1 август) да заменя персоналните им документи и регистрационните табели на колите, издадени от сръбските управляващи, с такива, издадени от управляващите на Косово.

Сръбският президент Александър Вучич направи през вчерашния ден послание към сръбския народ и съобщи, че обстановката в Косово "никога не е била толкоз комплицирана " за Сърбия и за сърбите, които живеят там. Късно нощес решението бе отсрочено с месец.

“Всичко, което мога да кажа е, че ще желаеме мир и ще търсим мир. Но дано ви го кажа напряко: Няма да се предадем и Сърбия ще завоюва. Ако се осмелят да преследват сърби, малтретират сърби, убиват сърби – Сърбия ще завоюва. Това е всичко, което имам да кажа “, съобщи Вучич.

След разисквания с сътрудниците ни от Европа и Съединени американски щати, взехме решение да отложим използването на реципрочната мярка, касаеща регистрационните табели на колите и картите за идентичност, с един месец, до 1 септември, съобщи държавното управление на Косово, съобщи Асошиейтед прес тази заран. Предстои да се види дали това ще успокои напрежението сред Прищина и Белград.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР